-

Har helt gått och fått Jersey Girl feber. Kan inte sluta, den går på repeat timma ut och timma in. Först med Bruce sen med Tom. Men det är synd att det alltid är så, alla nya låtar jag upptäcker är gamla låtar. Ofta över ett decennium. Undrar om det är mig eller dagens musikklimat det är fel på? Jag vet inte.

Kikade lite på låtlistan från konserten på Giants Stadium nyss. Får rysningar när jag tänker tillbaka på Incident on 57´th Street och hur Bruce förvandlas till den galna predikanten strax innan Marys Place. Precis som predikanterna på tvn gapade han hysteriskt ut sitt budskap (tror hans predikan den 31/7 handlade om ett hus han skulle bygga och att han inte kunde göra de själv. Utan han behövde en hjälpande hand… Typ.)  För att inte tala om hur Nils plötsligt gjorde en volt i slutet av gitarrsolot på Because the night. Bara sådär. Förstår inte hur han fixar det, kanske har det med längd att göra. Nils är ju liten. En vän hävdar att Bruce är drygt en och 165, vilket jag själv tvivlar starkt på. Men Nils Lofgren är nog inte många centimeter över 160. Men nog om centimeter, man kan vara en stor person fast man är kort. Kolla bara på Paul Simon och Bob Dylan.

Åter till sommarens tre konserter så har jag kommit fram till en slutsats. Bruce Springsteen och hans E Street Band är idag bäst på de något lugnare låtarna. Då låter de som bäst. Som Drive All Night, I´m On Fire, Pretty Flamingo och Sandy för att nämna några bitar som en annan kommer bära med sig i hjärtat en bra tag framöver. Tänker alldeles för mycket på Sandy. Hur hon hängde på de billiga barerna vid stranden, hennes klänning och pappan. Och så pojkarna från kasinot med skjortan uppknäppt ner till midjan.

Funderar ofta över vad för historier Madame Marie berättade. Jag vill också berätta bra historier. Var lär man sig det? Har man det bara eller går det att lära? Vem ska lära mig? Livet? Kanske skulle man gå till en spådam. Fråga om framtiden och hur. Få lite vägledning hade inte varit fel. Att i alla fall ha ett litet litet hum om vad som är rätt och fel. Vem och varför, hur och när. Var finns Göteborgs Madame Marie? Någon som vet.

Kommentarer
Postat av: Bror

Boqvisthttp://www.youtube.com/watch?v=411eZMWunjo&feature=related

2008-08-10 @ 00:22:21
Postat av: klara

vilken debut

2008-08-10 @ 17:54:09
Postat av: Erik

"Men nog om centimeter, man kan vara en stor person fast man är kort. Kolla bara på Paul Simon och Bob Dylan."Glöm för guds skull inte PRINCE!!

2008-08-11 @ 08:38:38
URL: http://Soulja.blogsome.com
Postat av: klara

just de prince, han är inte många äpplen hög.

2008-08-11 @ 11:03:35
Postat av: Bror

1,78

Bruce Springsteen, Kurt Russell, Chuck Norris, Sylvester Stallone, Daniel Craig (James Bond), Marlon Brando, Mick Jagger, Bill Gates, Alec Guinness, Guy Pearce, Matt Damon, Charlie Sheen, Robert Duvall, Charles Bronson, Mel Gibson, Connie Nielsen, Colin Farrell.Källa; IMDBJag hade fasen rätt på centimetern... släng dig i väggen Vega! Och Stallone han var väl strax under 1,20 enligt Johan.

2008-08-11 @ 21:45:12
Postat av: klara

178 cm verkar vara en magisk längd. men om bruce är 178 och little steven är lite kortare, då undrar jag hur kort han är?

2008-08-11 @ 22:05:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback