Brist.

Man kan ha brist på många saker, ibland blir man sjuk då kallas det för bristsjukdom. Slår man upp ordet på Wikipedia får man följande beskrivning;

Bristsjukdom, sjukdom till följd av att man inte fått i sig tillräckligt mycket av ett specifikt ämne. Skörbjugg och rakit (engelska sjukan) är två mer välkända bristsjukdomar.

Järnbrist ger anemi (blodbrist). C-vitaminbrist ger skörbjugg. Tiaminbrist ger beriberi. Niacinbrist (vitamin B3) ger pellagra. Rakit orsakas av brist på vitamin D. Jodbrist förebyggs genom att tillsätta jod i koksalt.


Jag tycker direkt att det är konstigt att man inte har skrivit något om att man kan bli minst lika dålig av annan typ av brist. Som bristen på pengar, ork, lust, intresse, kärlek, blommor etc. All brist kan leda till att man blir sängliggandes. Kanske någon klok vetenskapsman/kvinna borde fundera över om det inte går att lösa även fler typer av bristsjukdomar med hjälp av brustabletter. En brustablett och du får värmen som en kram kan ge. En brustablett och lägenheten luktar plötsligt som en sommaräng. En brustablett och disciplinen är på topp och innan du vet ordet av sitter du med de viktiga papprena i knät. En brustablett och intresset för samtalet är hundra procent. En tablett och Visa-kortet säger OK vid nästa besök på ICA.

Eller något sånt.

Kommentarer
Postat av: peter

Nu har Big Mans självbiografi släppts! Fantastisk läsning. kanske kan pigga upp.

2009-10-19 @ 18:57:45
Postat av: klara grape

så han har släppt en självbiografi. ja men det låter ju spännande. spänd på hur omslaget kan tänkas se ut.

2009-10-19 @ 20:02:06
Postat av: Big Daddy

Kolla här

http://www.backstreets.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=BR&Product_Code=BKBIGMAN&Category_Code=001 så får du se omsöaget

2009-10-19 @ 22:13:28
Postat av: klara grape

kunde vart mer neon och skinndetaljer

2009-10-19 @ 22:45:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback