De som vet bäst, eller?

Idag träffade jag en tant på jobbet. Tror hon var född 1912 eller om det var -13, sak samma. Tanten var minst sagt snygg för sin ålder och medan jag drog av henne stödstrumporna höll hon ett föredrag om det här med män. Damen ifråga ansåg sig själv vara lyckligt lottad när det gällde kärlekar och berättade drömmande om de två männen i hennes liv. Tyvärr hade båda dött ifrån henne. Men hon verkade inte speciellt bitter över det utan var nöjd med åren de fått tillsammans. Och mötas skulle de givetvis göra igen. Var och hur frågade jag dum som jag är. Såklart skulle damen en dag möta sina två älskade män i himmelen. Självklart var jag tvungen att flika in efter det att hon talat om Gud och livet efter detta. Såklart kommer ni mötas igen, det tror jag det.

Åh det är något med lyckliga äldre. De gör mig varm i själen och får mig att tro på framtiden. Kanske en annan också mot alla odds kommer klara av att åldras. Skippa det här med bitterheten och känna mig lite lyckligare för varje år som går. Hoppas går ju förstås.

Efter snacket om himmelen började damen fråga ut mig. Jag förklarade kort hur det är att vara en ung kvinna på dryga 23 år i en stad som Göteborg 2008. Hon tittade på mig, suckade lite och förklarade sedan att det var lugnt. Damen tyckte jag var söt och sa att om jag snyggade till mig lite extra så skulle de förstå. Hon trodde på fullaste allvar att det inte skulle va några problem när jag berättade om det exakta läget.

- Jag har varit med om sådant förr, det är bara att snygga till sig lite extra så. Sen ska man ta det piano. Man är ju kvinna.

Ja precis så sa hon. Man är ju kvinna, vad menar hon med det? Glömde fråga.

Kommentarer
Postat av: Anonym

kvinna = cool

klara = coolalright!

2008-12-10 @ 17:31:53
Postat av: Fröken Hedström

Denna kvinna låter ju helt fantastisk, och dessutom klok som en bok. Lyssna på henne kära Klara, framtiden är ljus, det kommer ordna sig.

Puss

2008-12-10 @ 18:01:27
Postat av: klara grape

hon är en riktig böna och jag ska ha hennes ord med mig i hjärtat nästa gång jag träffar en man.

2008-12-10 @ 22:16:49
Postat av: hanna

jag blir så glad

2008-12-13 @ 01:08:12
Postat av: klara grape

klart du blir hanna!

2008-12-13 @ 12:08:16
Postat av: Anonym

det grymmaste inlägget jag läst blogghösten -08. och nog ska man lyssna på henne, tanten har ju experience.

2008-12-14 @ 01:04:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback