Insnöad.

Trots regn i Gbg är jag helt och hållet insnöad på Little Steve eller Miami Steve som vissa kallar honom. Han står utan tvekan för vecka nios samtliga repeatlåtar.Men på tal om ingenting och musik från NJ så drömde jag att jag var på Upstage Club i natt. Bra var det! På scenen stod ett band som lät lite som John Cafferty and the Beaver Brown Band, fast de såg helt annorlunda ut. Stämning var topp, lokalen lite mystisk och musiken i klass med den som spelas på Ny Klubb. Det var sommar och sådär lagom varmt. Årtalet vågar jag inte spåna på, men det var bättre och snyggare än 2009. Sen efterfest i ett vitt hus med en stor veranda.

Det sista jag minns är en gungstol och en tjej i trasiga jeans som spelade fiol.

Bra när man har makten att bestämma över vart och hur drömmarna ska utspela sig. Nästa, natt, dröm, resa, färd får gärna gå någon annanstans. Vart vet jag inte, men de hade varit skoj att antingen få se Elvis eller kanske The Specials när det begav sig.

Hej och tack.

Kommentarer
Postat av: Marcel Proust

Det var inte bättre förr. Men det finns en ständig strävan efter att uppnå något som är bättre än det man befinner sig i. Då är det lätt att se bilderna av hur det var eller är på en plats eller i en tid man inte befinner sig i.

Knepet är att försöka inse att det man befinner sig i kan innehålla hemligheten i det man ser i det som vart.

När Little Steven spelade i Lund 1984 så var det kul men inte fattade alla som var där att det var ngt speciellt. När Bob Marley var på Gröna Lund och slog publikrekord så fattade man inte att det var en av de sista möjligheterna att se en legend som var "alive and kicking". Eller när Jimi Hendrix spelade i Sthlm och de drog ut strömmen fattade man att det var DET tillfället så något magiskt hände? Knappast. Idag sítter väl en stor del av publiken som var på Grönan som sega 50 plussare och har glömt allt. Har inte ens nämnt Springsteen på konserhuset 1975. Konstigt nog har den spelningen bara blivit bättre ju fler som påstår sig faktiskt vara där som inte var där.

Jag har en artikel ifrån någon kulturtidsskrift från den tiden när man skriver om Springsteen och Eliott Murphy där Murphy presenteras som den stora stjärnan och att springsteen kanske men knappast kan bli en stor stjärna!

Kanske är det just nu framtidens Little Steve framträder på en skitig scen som ingen bryr sig om. Kanske är det på en scen som egentligen ingen tycker är het som framtidens tolkare av samtiden står just nu. Det gäller att ha antennerna på medvetenadet öppet och ärligt lyssna och se på det som sker runtomkring. Det är just nu som livet är. Inte då och inte i framtiden.

Rent filosofiskt så har vi bara nuet. Det som varit kan vi inte påverka och vi har kanske en aning men inte mer om vad som ska ske framöver. Därför gäller det att ta in det som sker nu och filtrera dem genom sin känsla av vad som är rätt ärligt och uppriktigt och ge respons på det. Forntiden är roande men inte kul, vi kan lära av den men inte leva på den. Tänk om vi är så uppfyllda av det som skedde tidigare att vi missar det fantastiska som sker framför ögonen!

Dröm lite mera vaket bara!

2009-02-27 @ 10:12:09
Postat av: klara grape

bra inlägg!

2009-02-27 @ 16:37:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback