Inget lås utan dörr.

Klassisk torsdag igår, varken mer eller mindre. Men jag fick helt klart mersmak på lilla baren. Erik har äntligen hört min bön om att få ta hand om baren och inte barnen på stora dansgolvet. Skönt att någon hört min bön, tyvärr verkar inte Gud ha gjort detta. Igår gav han mig fingret. Skulle en snabbis ner i källaren för att hämta en varm jacka (hösten har anländt till Gbg). Klev ut genom dörren, stängde. Tittade på nycklarna jag hade i handen. Räknade till tre, skulle bli fyra. Tittade en extra gång. En, två, tre. Men? Fjärde nyckeln och nyckeln till min port var kvar inne i lägenheten.En granne hjälpte mig att ringa fastighetskontor och hyresvärdar. Inga huvudnycklar är detsamma som låssmed. Sånt är inte gratis. 1300 kr, kontant på plats. Hej då flygbiljett till Amerika som jag hade lagt undan till! Hej då, vi kanske ses när jag sålt min själ ännu en gång.
Låssmeden var klar på fem minuter. Han meckade upp låset med hjälp av diverse metallkrokar han petade in genom brevlådan. Jag försökte socialisera under tiden och frågade om utbildning för att fixa det där jobbet. Låssmeden svarade att han gjort några år på Kumla sen fem på Hall. Jag skrattade.

Suck.

Men som min goda vän Japan brukar säga; Pengar har aldrig varit ett problem eftersom det alltid är det. Inget sött till kaffet idag då. Hemmabryggt och svart som natten. Finanskris på Djurgårdsgatan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback