Att hela tiden lära sig saker.


Mestadels för livet, mindre i skolan. Igår lärde jag mig flera saker. Dels att man lätt blir filosofisk i ett restaurangkök, ser saker tydligare och anser sig ha rätt bra koll. Jag och kocken tog nog i hand på åtminstone tre sanningar. Sen tackade jag för mig och begav mig vidare. Nästa stopp var Casino Cosmopol, där lärde jag mig att doften av pengar inte är härlig, ingenstans. Kände mig illamående av den fräna lukten i lokalen. Ville bara hem och ut därifrån. Hittade ett kontoutdrag på toaletten; uttaget var på 5 000 kronor och kontot stod på plus 602 000 kronor. På mitt står det numera 20.02 kr.

Gårdagens sista visdomen fick jag i Linnéstan. Några vänner och en stunds tystnad. Som det tjatiga person jag är förstod jag att det ibland går att säga lika mycket genom att hålla mun. Man behöver inte alltid prata för att säga saker. Tystnaden i kontrast till gafflet. Som att vila efter en lång dags slit.



Jag vet inte vem det var som sa det först, men min vän Japan brukar återupprepa det för mig. Efter en lång dags slit var Guds tystnad som balsam för själen. Eller hur var det du sa Japan?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback