Bruce på Globen, så var det.

brus
Bild
Aftonbladet

Alright  först och främst vill jag göra klarhet i en sak, det är långt ifrån är en barnlek att skaffa sig en av platserna längst fram under ett Bruce Springsteen framträdande. Alltså först måste man fixa sig en ståplatsbiljett, sedan skall man ta sig till Stockholm och därefter väntar ett otaligt antal köer med olika former av krävande kösystem. En bedrift som jag och mitt sällskap bestående av två andra Grapar lyckades med. Om det var värt pengarna, kömödan samt en sammanlagt åtta timmar lång resa svarar jag utan tvekan JA på. Bara att se Bruce Springsteen räcker på sätt och vis, att sedan försöka förklara varför känns näst intill omöjligt. Det är något speciellt med den där karln och så är det bara.

Höjdpunkterna under den närmare två och en halv timma långa konsterten; American Land som fick platsen framför scenen att kännas mer som en fest på en pub än Globen, magiskt. Jesus Was An Only Son som enligt mig är en av Bruce´s bästa. Longe Time Comin` vilken Bruce så fint dedikerade sin frånvarande fru samt grymma How Can A Poor Man Stand Such Times And Live. Även nytolkningen av The River  föll undertecknad i smaken.

Saknade gjorde jag både Bring ´Em Home och Land of Hopes and Dreams och anser således att gårdagens framträdande av Bruce och The Seeger Sessions Band tyvärr inte förtjänar högsta betyg utan snarare något strax där under. Bruce verkade lite småtrött, Patti lös med sin frånvaro och jag saknade några ord från Bossen. Det gick så långt att jag vid flera tillfällen funderade om jag skulle ropa "Tell us a story Bruce"! Men jag lyckades hejda mig lika många gånger eftersom det skulle kunna missuppfattas ganska rejält eftersom låtarna i sig förstås berättar historier.

Well well slutsatsen av alltsammans blir, en trevlig kväll i sann "gospel-Bruce-folkmusik andra". Jag tror och hoppas jag kan leva på den kvällen fram till våren då nya plattan med E Street Band förmodligen finns i butik.

Vi hörs!

Söder ut på en motorväg.

italy

I lördags morse tog jag och ett litet sällskap söder ut på en motorväg, målet var Italien. Närmare bestämt Toscana i tre dagar och Rom i en. En resa som sannerligen var en hit såhär i mitten av oktober. Precis lagom varmt, lagom många amerikanska turister i pensionärsålder samt en hel del delikat mat i form av skinka, ost, pasta och vin.  Man skulle kunna samanfatta mina dagar i Italien med landsbyggd, gamla byggdnader och mat. Shit mina Acne jeans sitter lite tajtare än förra veckan, får bli mindre ost och mer broccoli för min del de närmsta veckorna.

Tuffast att uppleva var lätt Toscanas natur, St Peter kyrkan samt staden San Gimigano som bestod av en rad torn. Staden kändes lite som ett medeltida Manhattan. Inte för att jag varit på Manhattan, men det kändes coolt ändå och jag lyckades fota San Giminganos alldeles egna twin tower.

twin tower

Sista dagen bestod av turistande i Rom, det var ju fräkt men jag känner mig fortfarande lite bitter över att kön för att ta sig St Peter kyrkan var närmare en kilometer. Samt det faktum att jag glömde av att jag skulle köpa ett radband i en käck ask med påven på.

italy1

Men den vackraste stunden under min korta höstsemester upplevde jag dock inte i någon medeltidsby eller vid den där dolce vita-fontänen. Nix, den vackraste stunden visade sig ske i bilen påväg till Rom. Jag satt och tittade ut på de ändlösa kullarna med vinrankor och små sandfärgade stenhus. Plötsligt spelades We are the world i mina lurar (obs på grund av den shuffle effekt som jag ofta och gärna ställer in min iPod på). Magiskt.