-

Förresten ni glömmer väl inte att man kan ha hur kul som helst i det här livet om man har råd och kan betala priset...

Tänk om man skulle leva i hundra år.

image963
Bild
fruktogront.se

Hej bloggen sitter och snyggar till mig framför tvn och datorn. Simultankapacitet det där! Just i skrivande stund känner jag mig lite mer intresserad av tvn än internet. Svt 2 visar ett spännande program och världens äldsta människor, en kvinna har fyllt 114 år och har typ 100 barnbarns barn barn barn... bla bla. Herrejösses att man kan bli så gammal, jag tycker det är väldigt spännande. Nyss snackade de om att alger och grönt te kan vara en bra idé om man vill passera 100 årsstrecket. Jag tycker i dagsläget att det hade varit rätt spännande att en dag fylla 100 år och få ett gratulationsbrev av borgmästaren. Kanske man skulle ta och lova sig själv att under 2008 börja dricka grönt te i hopp om att leva i några år till.

Fast det är klart, en karta som leder mig till stranden i södern där man aldrig blir gammal lockar också...

Nåväl gott nytt år och hoppas ni får ett bra 2008. Själv skall jag fira in det nya året i min finast kjol tillsammans med några lika fina vänner och jag tror utan tvekan att det är ett av de bästa sätten att välkomna ett nytt år på. Tja ba!

Ett försök till en årsbästalista kanske skulle va på sin plats.

Klaras årsbästa 2007, mycket möjligt att listan bjuder på såväl upprepningar som gamla nyheter. Men som ni trogna bloggläsare säkert redan vet gillar jag både det förflutna samt att upprepa saker jag är förtjust i. Håll till godo och gått nytt 2008.

Sajt:
Facebook, plötsligt visste man allt om såväl nya som gamla bekanta.
Skiva: Svart Blogg - Eldkvarn.
Låt: Fulla för kärlekens skull - Eldkvarn.
Mesta dansrökare när Dj Klara får bestämma: Baby give it up - KC And The Sunshine Band, I would die for you - Prince, Give me hope Joanna - Eddy Grant och förstås alla fina varianter av Pressure Drop (Specials, Toots & Clash).
Konsert: Eldkvarn i Mölndals Stadshuspark.
Bok: Kom och hälsa på mig om tusen år - Bodil Malmsten.
Magasin: Inget är jag rädd.
Film: This is England och förstås Rocky Balboa (för den gick väl upp på biograferna under 2007?).
TV: Girls at the Playboy mansion och Criminal Minds.
Klädesplagg: Acne kjolen (den svarta) och Ralph Lauren skjortan (den rutiga).
Skor: Klassiska Converse, den låga modellen.
Värsta: Människorna som försvann och den osympatiska Springsteenkön.
Bästa: Hoppet som återvände.
Bar: Ja du, det gamla vanliga. Sejdeln och Uppåt Framåt.
Café: Bar Italia, enkelt, bra personal och gott kaffe. Inget knussel!
Klubb: 2007 var inte året då jag klubbade onsdag till lördag. Men var det en klubb jag besökte så var det Svanen som absolut tagit sig under året som gått. Till en början trodde jag inte på att fortsätta med torsdagsklubb på Jazzhuset, men nu vet jag att det behövs. Bra lokal och ofta fest, hoppas våren blir ännu bättre!
Maträtt: Upptäckte kalvsyltan. Annars inget speciellt, potatismos har varit en återkommande favorit.
Dryck: Öl öl öl, vatten och kanske en och annan GT.
Comeback: Peter LeMarc mådde gott igen, släppte en platta och gav sig ut på en slutsåld Sverigeturné. Gott att du mår gott igen Peter, hoppas innerligt att du fortsätter att resa runt i landet även i vår så man kanske kan få uppleva dig live.
Göteborgare: Atif på Sejdeln som bjöd på en av årets allra finaste kvällar med julbord och gratis öl. För att inte tala om alla gånger han spelat Springsteen när han sett en komma i dörren. Tack för allt Atif!


Drömma är rätt skoj.

image962
Bild
Wikipedia

I natt drömde jag att jag spelade skivor på något ställe jag aldrig besökt innan. Spelade Higher and Higer för ett nästan tomt dansgolv. Ett dansgolv som plötsligt fylldes av stjärnor från 80-talet, närmare bestämt de som gjorde We Are the World. De hade samma kläder som i videon. Mest glad blev jag dock när jag såg att även Little Steven äntrade dansgolvet och gjorde några sköna moves.

Bra dröm det där.

Han kunde sin sak den där Bergman.

image961
Bild
ingmarbergman.se

Igår kikade jag på Fanny och Alexander tillsammans med familjen. Hade glömt av hur bra den är. Lysande dialog och samtidigt en väldigt spännande och fyndig film. Gillar även magin som förekommer vid flera tillfällen, för att inte tala om fadern som går igen i ljus linnekostym.

Man kanske skulle satsa på film istället för böcker? Dyrare att tillverka kanske, men med stor säkerhet enklare att sälja och nå ut med. Jag menar vill man få fram ett budskap 2008 (ja det är ju om några dagar så väljer att skriva 2008 istället för 2007) så tror jag mer på rörlig bild än på skriven text. Visst är det sorgligt, men folk läser inte böcker på samma sätt längre. Har man två timma över på bussen eller tåget tar man istället för en bok fram sin laptop och kikar på en film.

Så vänner, man kanske skulle bli filmskapare istället för författare? Eller kanske både och...

Nu har jag firat både julafton och juldagen.

image960

Hej bloggen igår var jag inte på Stadshotellet men väl på Olins. Det andra haket i Skara, eller ja de finns ju tre ställen, Viktors får man inte glömma bort. Kände att Stadt hade blivit för bra så Olins kändes som ett bra alternativ. Det var lite granna som att titta på
6:a rädd bull klippet och surfa på Facebook, spännande. På vägen hem träffade jag en vän som minst sagt verkade tycka att det var ett helvete på Stadshotellet. Jag tror någon fick bära honom hem på axeln medan han uppgivet ropade "idioter! Allihop idioter...". Föstod honom, att åka hem och gå på Stadshotellet är ingen lek, snarare tvärtom. Man får vara glad om man klarar sig levande därifrån. Jag själv klarade mig nog ganska bra och känner mig nöjd över att jag valde det lite snällare stället att dricka min juldagsöl på.

Nåväl, nu väntar några lugna dagar med filmkvällar och skogspromenader innan det är dags att åka tillbaka till Gbg och verkligheten där. 2008 är ju året då saker och ting skall styras upp, några drömmar skall bli lite mera verklighet och om saker och ting går som planerat även året då jag tar mig i kragen och börjar studera. Typ lite som hon i Legally Blond, bestämma sig för att plugga på allvar och bli lite granna smart. Verkar cool.

Tja ba.

Ibland är skönt att vara för sig själv en stund.

Surfa in på You Tube och drömma sig bort.


Kanske skulle satsa på att få godkänt i matte B ändå.


Snälla skådespelare, ta efter den där rollen du spelade.

image959
Bild
Style

Snälla Colin Farrell kunde du inte bara anammat Arturo Bandinis stil lite granna? Du hade utan tvekan blivit gräddans nya prins. Åh Colin de där jeansen och den där frisyren är inte för dig. Byxor och sidbena ska de va, välputsade läderskor och skjorta.

Suck.

God Helg.

Ville bara önska er en god helg mina vänner! Hoppas innerligt att ni på ert julbord kommer att få smaka på den möraste skinkan, sötaste musten, de mest välrullade köttbullarna i Svea rike, en krämig jansson samt risalamalta kryddad med vaniljsocker och inte bakpulver. Jag hoppas också att ni skött er tillräckligt bra under året som gått så att tomten tittar förbi under eftermiddag/kvällen den 24 med klappar som passar och kanske kanske att han sjunger en sång eller två. All I Want For X-Mas hade varit festligt.

Fast det är klart, mest av allt hoppas jag att ni överlever även julhelgen 2007. Vi hörs vad det lider, kram eran Klara G.

image958

Ps. Idag dan före dopparedagen har jag på mig en keps som jag köpte när Carola gästade Stadsfesten i Skara sommaren -91, flanellskjorta från Ralph Lauren, inte helt nytvättat hår och slitna jeans av okänt märke som tyvärr inte syns i bild. Hmm undrar just om det är dags att min blogg blir en modeblogg? Njaee, det är nog inte dags.

Tja ba!

-

Ibland är internet jättejobbigt. Idag har jag arbetat, åkt tåg, skrivit ner en historia, ätit gröt, slagit in julklappar till nära och kära, hittat på två stycken ytterst fyndiga rim, funderat på livet och döden, talat allvar, vilat ögonen, ångrat mig, kikat på två stycken musik dvd (Bruce och Eldkvarn), bytt om till velourdress, ätit tre bitar center, tackat nej, tänkt på nyårsafton, ätit en cheeseburgare, planerat, stekt plättar, packat en väska, vinkat adjö....

Bra den.

Hej bloggen gårdagen på Jazzhuset var finfin! Trodde inte riktigt att det skulle gå att genomföra det där djbattlet men det gick alldeles utmärkt. Den enväldiga domaren Kevin hävdade att Gay Straight to Hell tog hem segern, men det hävdar inte jag. Man kan säga att Svanen Allstars brädade gaytrion.

Åh det var en riktigt bra kväll det där, fler sådana. Tror bestämt att året som började nere i den blå bluesen håller på att sluta riktigt bra. Jag är säker på att 2008 blir ett bättre år. Har några viktiga önskningar, den viktigaste av dem är att ingen som står mig nära utan ett ord skall försvinna bort. Att det hände en gång 2007 är en gång för mycket.

Kram.

Dans dans dans dans dans.

Ikväll skall jag spela två låtar på Svanen. Tror typ det blir två av mina bästa hits, Dancing in the dark (extended mix, en fantastisk mix) och Baby give it up med fina KC and the Sunshine Band.

Kom förbi och dansa kanske?

Downtown Train.Tom Waits låten var så bra att jag beslöt mig för att publicera den här på bloggen, enjoy!

Att se personen bakom orden.

Konstigt att se Bodil på tv igår. Vet inte om jag gillade det, gillade videvalen, speciellt Tom Waits. Men det var en väldigt underlig känsla att sitta där framför datorn, se och höra människan bakom orden. Författarinnan till mina i skrivande stund favoritböcker. Jag tror bestämt att jag föredrar att läsa det hon skriver, det känns tryggare på något vis. Att höra författarinnan tala kändes overkligt därför att allt blev så verkligt. Andra författare jag högaktar har ju varit döda i decennier. Och så skall det vara med författare hade jag tänkt mig.

Men Bodil Malmsten lever i allra högsta grad och jag tror besämt att jag inte behöver se henne mer. Inte på tv, inte på någon boksignering. Bodil gör sig bäst i det skrivna ordet. Det känns tryggast så.

Tjao.

Hemma bäst.

image957
Bild
dmusastore.com

Hemma igen och mycket nöjd. Har varit några minst sagt hektiska dagar med mycket shopping och mindre kultur. Skyller bristen på kultur på jakten efter julklappar. Sannerligen ingen enkel sak, att finna de perfekta klapparna är enklare sagt än gjort, men efter att ha finkammat stora delar av London tror jag bestämt att jag lyckats ganska bra. Fyndade även en hel del fina grejer till mig själv, bland annat ett par bronsfärgade Dr Martens kängor, tänkte att de var lite ny-grunge, spexiga och hemskt funktionella. Sen kostade de halva priset, vem hade tvekat? Inte jag.

Nåväl nu ska jag avlsuta den här dagen med att kika in Bodils besök i Luuks videokväll svt.se. Ses.

Storstan dag tre.

Idag stod jag bakom en kvinna i kön på Harrods. Kvinnan ifråga var halvtaskigt klädd i en ful pälskappa och spetsiga stövlar som såg ut att vara från Coop alternativt Marcs & Spencer. Kvinnans kläder var garanterat dyrare än dem från sistnämnda kedja, kvinnan framför mig i kön hade just handlat barnklävder för 2700 pund! Vansinnigt och galet , så mycket pengar för kläder til ett litet barn som växer ur en tröja på några månader.

Har förutom Harrods även hunnit med Tate. Det var okej, tyckte allar bäst om sprickan. I morgon tänkte jag försöka hinna med V&A innan det är dags att åka hem till verkligheten.

Ses.

Storstan dag två.

image955

Halloj (javisst mitt senaste favoritord, så hemskt att jag börjat gilla det. Någon töntigare form av hej finns inte, antar att det är just därför jag gillar halloj). Idag har det fyndats som bara den. Min syster som gör London som au-pair tog med mig ut till en fantastisk liten outletby där man kunder fynda grejer från Burberry, Mulberry, Luella, Ralph Lauren.... osv. En hel del som föll mig i smaken, bland annat fina Polo skjortor och en söt kjol från Mulberry. Nej ingen väska, kjol! Trodde inte riktigt på att de sålde kläder, men kjolen jag fick med mig hem var ingen dum sådan. Kort och tajt, sånt man gillar.

Nu väntar någon form av föda samt en öl med en gammal vän. Systern snackar om Pete Doherty på någon klubb, men jag känner mig för gammal...

I morgon skall jag med bästa förmåga försöka besöka någon form av museum. Lite kultur är ju ett måste!

-

Har just anlät till ett av Londons minsta hotellrum. Känns riktigt bra, varför ha ett stort rum när man bara skall sova där? Onödigt. Nu skall jag och resesällskapet bege oss ut och göra stan, här skall shoppas klappar!

Hörs.

Det var bättre förr.

image954
Bild
Style

För den som undrar hur Cyndi Lauper ser ut 2007, här har du svaret. Jag tror bestämt att det var bättre förr.

En bra present.

image953
Bild
bengans.se

Igår fick jag en födelsedagspresent av min bror och hans tjej. En liveplatta och dvd med Sveas bästa rockband. Kikade lite på dvdn i går kväll, det var fint. Lyssnar på liveinspelningen nu, Blues för Bodil Malmsten. Så jäkla förbaskat bra. Plura sjunger bättre live än i studion.

Tack brorsan och tjejen riktigt bra present det där. Är du sugen på ett eget exemplar så finns det att köpa på Bengans, både i butiken på Stigbergstorget och på nätet.

Ps. Jag fick Bodil-boken jag nämt några gånger av min mor. Jag är så nöjd. Nöjd nöjd nöjd, jag behöver inget mer. Nej tack det är bra, jag behöver inget mer va skulle det va?

Ångrade mig.Tar den här igen, igen, igen och igen.

Om att vara på väg någonstans, eller i alla fall vilja vara det.

image952
Bild
giants.com

Nu snackas det om den 31 juli 2008, det snackas om Giants Stadium NJ. Bruce Springsteen och The E Street Bands sista gig på turnen. Deras sista någonsin? Biljetterna släpps på lördag 12.00 lokal tid, vi får se hur det går. Om det blir en biljett då eller kanske senare. Eller om det går som det brukar gå. Ni vet...

Nu sitter du som en fjäril i natten
Och pratar som vi gjorde förr
Allt det där om att vara på väg någonstans
När man är tillbaks där allt började

Den store författaren.

image951
Bild
imdb.com

Colin Farrell
gör sig alldeles utmärkt som Arturo Bandini. När jag läst Fantes böcker om har jag inte tänkt mig honom riktigt så stilig. Men det gör förstås inget, trots sitt stiliga yttre passar han in i rollen. Jag tror honom när han presenterar sig som Arturo Bandini den store författaren. Salma Hayek är inte heller dum, så filmskaparna har onekligen lyckats med att välja rätt skådespelare till filmen.

Men det är svårt att göra film av en bok, speciellt av en klassiker. Alla som läst boken har en egen bild av såväl miljöer som karaktärerna. Filmen stämmer inte heller helt överens med boken, mest besviken är jag på slutet. Visserligen hatade jag inte filmens slut, men jag tror bestämt att jag föredrar bokens som på sätt och vis kändes muntrare. Men trots det tycker jag om filmen, gillar kärlekshistorien, miljöerna, Camilla och Arturo Bandinis drömmar om att bli en fantastisk och hyllad författare. Vem hade inte velat bli det? Har ni läst boken är det absolut idé att se filmen. Har ni inte läst boken, hoppa filmen och låna hem ett ex av John Fantes Ristat i damm först. Dock kan jag inte släppa tanken på Colin som Arturo, utan tvekan det tjusigaste jag sett på film under året som gått. Han gjorde sig minst sagt bra i kavaj, välkammat hår, hängslen, skjorta och läderskor.

Snyggt Colin, i natt drömmer jag om dig i rollen som den store författaren...

Ett år äldre.

you're scared and you're thinking
That maybe we ain't that young anymore

Bruce Springsteens official store.

Hur tänkte dom här, har Bruce godkänt detta? Huh...


Bilder brucespringsteen.fanfire.com

Bättre dagar.

Läsarantalet är på väg upp igen, coolt! Undrar alltid vad det beror på, plötsligt försvinner över hälften för att hux flux komma tillbaka någon månad senare. Hur som helst är det en bättre dag idag, läste en halvdan recension av gårdagens springsteengig i Aftonbladet. Två plus, ganska fattigt för att vara Bruce. Men kändes ändå skönt att veta att det inte var den bästa konserten man missade, antagligen var han trött. Inte konstigt, turnera världen över som om man vore 20 när man börjar närma sig pensionsålder. Inte konstigt om man har en mindre lyckad dag på jobbet. Fast i GP fick han full pott, men de där toppbetygen på Springsteen är ju alltid relativa. I jämförelse med många andra artister är han väl värd en femma även sämre dagar.

Alright en annan bra grej med den här dagen är att jag sprang på ett ex av filmatiseringen av John Fantes Ristat I Damm på Hemköp. Ask The Dust som filmen/boken heter på engelska kostade fina 59.90 kr. Skall således snart sätta mig på en buss mot västgötaslätten och kolla in hur Colin Farell gör sig som Arturo Bandini. Spännande!

image946
Bild askthedust-movie.com

IQ Badboll.

Jag vill helst inte skriva något idag, inte tala med någon alls. Detta är en dålig dag, blues och elände. Bröjade med att göra det där antagningsprovet till journalistprogrammet. Att göra den typen av prov är som att be om det, be om att självförtroendet sänks ett par snäpp. Ångest och skit. Försökte reka lite blande de andra nervösa kvinnorna och männen med journalistdrömmar. Tyckte först att de såg väl inte så dåligt ut, på ytan såg de i alla fall inte ut som några Einstein. Men sen kommer det där samhälls/allmänbildningsprovet (ett av fyra delprov). Åh bästa läsare jag kände med en gång att allt var kört, hade ingen koll alls.

Huh, jag skulle slängt provet och kastat mig på första bästa tåg till den kungliga huvudstaden. Han är ju där ikväll, ni vet han. Bruce! Och här sitter man ensam framför datorn med krossade drömmar och lyssnar på Caddilac Ranch. Känns underligt.

Julklappen.


Bild modernista.se

När jag ändå är igång och tipsar så vill jag hemskt gärna tipsa om årets julklapp. Jag anser att det inte är GPS som gäller utan den klassiska boken. Enkel att köpa, lätt att slå in, finns ett otaligt antal att välja mellan i olika prisklasser och man känner sig smart när man läst en. Personligen anser jag att Bodils (ja jag vet att jag tjatar om den där Bodil Malmsten, men jag gillar ju att hänga upp mig på saker) senaste bok Kom och hälsa på mig om tusen år är årets julklappsbok. Lagom dyr, lagom stor och hemskt fin att titta på.

Klicka hem den här eller här.

En ny förälskelse.

image944
Bild
Apoteket

Jag föll pladask för den finfina tandtråden Superfloss från Oral-B. Det var min söta tandhygenist som tipsade om den eftersom den är enklare att använda än vanlig tantråd när man har en så kallade retainer (en liten ståltråd bakom tänderna som de sätter dit efter man plockat bort sin räls). Funderade länge och väl innan jag beslöt mig för att kila bort till Apoteket och köpa mig en förpackning. Och om sanningen skall fram har jag nog aldrig innan arbetat så noggrant med tandtråd som de senaste dagarna.

Jag är så nöjd!

Tandtråden är fantastisk, enkel att använda, smart förpackad och snygg. Så dagens hetaste tips till er med tätt mellan tänderna, tandställning eller ni som likt jag sjäv har en liten retainer fastlimmad bakom tänderna, stoppa 34 kr i fickan och spring bort till närmaste Apotek och införskaffa er en ask med Superfloss.

Söndagssysselsättning.

Det fina med min nya lilla vita dator är att man kan ha den i sängen. Ligga raklång och surfa in på hollywoodrag.com är en helt okej söndagssysselsättning. Fast det är klart, jag kan ju inte stanna i sängen surfandes på finfina kändisskaller sajter hela dagen. Skall nog kila bort till Hemköp och köpa mig en lila hyacint och lite ingredienser till någon form av julgodis. Typ fudge eller något sådant.

Ps. I natt drömde jag att jag träffade Patti och Bruce på Espresso House. De julshoppade och tyckte att Göteborg var ett bättre alternativ än Stockholm när det skulle shoppas klappar.

Ses.

-

Min far har rest till Bali utan badbyxor, är inte det konstigt?

Inget svårt val.

Hörde på radion nyss att Mona Sahlin och Pär Nuder väljer Springsteen före Nobel middag på måndag. Bra val. Vad är en middag i blå salen mot en cheeseburgare på Mc Donalds och en kväll med Bruce och bandet?

Missnöjd.

Jag har inget julpynt hemma, ingen stjärna, ingen adventskalender med glitter, ingen stake, inget glitter, ingen advetsljusstake, inga små lampor fastsurrade i en gardinstång, ingen liten tomte, inget luciatåg i porslin, inga hyacinter, inte ens en stackars julstjärna från Willys finns i ettan jag bor i.

Känns lite tomt, lite ensamt. Vet inte hur jag skall lösa det bara, tappade lusten idag någonstans på avenyn på väg hem från jobbet. Inte blev det bättre när jag kom hem och upptäckte att det var motsatsen till ordning hemma. För att inte tala om vädret.

Nä jag är inte nöjd, en adventskalender borde jag i alla fall skaffat mig innan den första december. Nu är det försent. Sedan missar jag när Bodil Malmsten gästar Luuks videoprogram. Är i London då, åh åh. För att inte tala om vad som händer på måndag.

Jag tycker synd om mig själv.

Jag bär din läderjacka tätt omkring mitt hjärta.

Alright måndagnatten tog knäcken på mig, har varken haft energi eller lust de senaste dagarna. Inget att berätta om, bara grått. Springsteenkön och alla människor, musiken man älskar i fel situtation på fel plats. Var redan i kön tvungen att ändra min mobilringsignal till Give me hope Joanna. Mådde tidigt på tisdag morgon illa när jag hörde Born To Run och Glory Days, aldrig innan har jag kännt för att lappa till någon som spelat Born In The USA på högsta volym med hjälp av sin splirrans nya Tre telefon. Det blev för mycket, så mycket att jag tappade lusten.

Således har jag haft brucevila i några dagar nu och känns som tur är som det värsta lagt sig, går allt som planerat bör jag vara återställd inom någon vecka. Kan inte riktigt förklara hur jag känner riktigt, men det är lite granna som med Alex i A Clockwork Orange. Ni vet när de spelar hans favorit Beethoven samtidigt som de hjärntvättar honom och därmed förstör hans relation till musiken. Lite rörigt kanske, men att en hel natt höra viktiga låtar i fel sammanhang och gång efter annan. Det funkar inte, det blir kaos.

Men som sagt det är bättre nu och jag har nog inte farit lika illa som Alex gjorde.

Ikväll har jag hur som helst varit på föreläsning på Vera Sandebergs Allé 8 som alltid på torsdagkvällar mellan 18-21. Kvällens föreläsning var sådär, det snackades om svensk musik och text. På sätt och vis spännande och intressant, men när den gode Lars som håller i kursen plötsligt sätter på
Alice på högsta volym för att sedan snacka om svenskheten i texten...bla bla bla... vill jag bara sätta händerna för öronen och sluta lyssna, skrika högt och springa därifrån. Tycker det är förbaskat jobbigt när låtar som har en bestämd plats i ens hjärta skall disskuteras och resoneras kring. Tror ingen annan i klassen har samma relation till en av de enligt mitt tycke bästa svenska låtarna genom tiderna. För dem är det säkert okej, lätt att snacka om. Jag försökte säga något när någon nämnde Small Town med John Cougar Mellencamp. Kommer inte ihåg vad jag sa, om jag ens sade något alls. Säkert inte. Men för mig är inte Alice speciellt svensk, inte något annat heller. En historia, en bra historia, en bra låt och bra piano. Slutet kanske snackar om svenska ting som första majtåg och att ta studenten. Men låten, nä jag håller inte med. Jag tycker inte man skall resonera så, det är ju en bra låt. Nä det är en fantastisk låt, om kärlek och sånt. Och staden, småstaden som med den gode John. Han var född i en liten stad men inte Norrköping.

Lämna Alice ifred.

Åh vad rörigt det blev nu, måste nog lägga av och se till att tet blir gjort för det är ingen annan som gör.

Orkar bara med Dexter, eller ja orkar inte ens med det.

image943
Bild
kanal5.se

Skall berätta något spännande i morgon men i kväll orkar jag inte. Orkar bara se på Dexter, inne på säsong två nu. Känns sådär, verkar som det kommer skita sig för huvudrollen. Sånt är så trist, blir bara stressad och nervös. Men har bestämt mig för att ge serien en chans till, andra avsnittet säsong två låt något gott hända snälla!

Ses.

Fick min biljett.

image942

Fy för kö, fy för folk som köar för köandets skull, fy för många av Springsteens fans. Fy vad trött jag är, fy för mina kalla tår.

Vi hörs senare hörni.

Då var det dags.

Gott folk så blev det dags, har iklätt mig en mina Levi´s 501 or kvällen till ära med ett par lila tajts under. Jackan är stor och mössan på. Väskan är packad med lite av varje och den fina pojkvännen fixade ett litet tält ifall regnet skulle komma. Hoppas inte...

Hur som helst kommer det bli en lååång natt, men skall förssöka roa mig med bästa förmåga. Har man några fina vänner vid sin sida så skall det nog gå vägen. Och ett Mc Donalds förstås, om några timmar kommer jag med stor säkerhet att tacka Gud för cheeseburgaren.

Vi hörs.

Ikväll väntar kön.

God förmiddag ikväll är det dags att ställa sig i den mytomspunna Bruce Springsteen kön. Förra gången placerade vi oss utanför Skandinavium redan på förmiddagen dagen innan, men eftersom det var april då och 20 grader varmt kändes det lugnt. Idag är plus minus noll grader och regn, vågar knappt tänka på vilken evetuell temperatur det kommer bli i natt. Hur som helst ser det i skrivande stund ut som om jag och några till kommer dra bort till kön (några tappra ähum riktigt nördiga fans skall enligt ryktet redan sitta där) någon gång i kväll.

Måste fixa en massa viktiga grejer tills dess, kaffe och bullar och sånt. Ni vet. Raggsockor och mössa, ett liggunderlag och kanske en sovsäck att värma sig i. Hmm känns lite granna som jag skall ut på jackt av något slag, som jag har en natt framför mig då det är min tur att hålla vakt så inte vargen kommer.

Men jag tror bestämt det kommer vara mödan värd, 2008 har den senaste veckan känts som ett år att tro på och jag tror bestämt att Bossens besök i Gbg har med saken att göra. Så ni vet.

Så länge.

COS.

Upptäckte under min vistelse i Köpenhamn den fina butiken COS, Collection of Style haute fashion on the high street. Som de flesta säkert känner till är det H&M som ligger bakom märket som säljs i några få konceptbutiker i Europa. Varför Danmark har fått en butik och inte Sverige förstår jag dock inte.

Hur som helst fanns där en rad fina, enkla och snygga plagg till rimliga priser. Dyrare än H&M något billigare än Filippa K. Kollade in
vårkollektionen på hemsidan nyss och kände direkt att detta är något man bör kolla upp till när tiden är den rätta. Mycket snyggt, enkelt och klassiskt. Sånt man gillar!

Har du vägarna förbi Köpenhamn finns en butik på Ströget, inte lågt ifrån Hermés. Måste utan tvekan kolla in dess Londonbutik när jag åker dit.

Tjao.

-

Igår gjorde jag en tur till Köpenhamn. Trevligt  med endagsturer till utlandet, roade mig med att spana in snygga kläder, dricka öl, köpa öl och äta gott. Bra grejer. Idag njuter jag av lugnet.