Rod, Rod Stewart.Javisst The First Cut Is The Deepest.

Valborgsbröl och Valborgsöl, jag tror på valborgsmjöl.

Valborgsmässoafton är amatörerna och de glada studenternas afton. Själv känner jag mig varken som en amatör än mindre som en glad student. För mig handlar Valborgsmässoafton mer om god mat än om att inta alkhol utomhus. Enligt mig är den 30 april dagen då man ska äta nässelsoppa och smaka på de första rabarberna. Åh! Lite problematiskt blir då det faktum att jag inte längre bor i något hus med en trädgård. Inga nässlor bakom huset eller rabarber i grönsakslandet.

Visserligen finns det väl nässlor i Slottsskogen och rabarber på Willys, men det är inte samma sak. Inte alls. Det är något med egenhändigt producerade råvaror. De gör sig bäst, smakar lite bättre. Så istället för att plocka nässlor på okänd plats och köpa svettiga rabarber på Wills eller Hemköp så får min valborgsmeny bestå av något helt annat. Vad vet jag inte än, dags att börja reka lite då.

Tja!

-

Idag har jag köpt ett par mörkblåa chinos på H&M, men jag är inte säker på om jag ska behålla dem eller ej. Det svåra med chinos är nämligen att man lätt kan få en stor stor rumpa i dem. Fråga mig inte hur det kommer sig, men passformen är inte helt lätthanterligt. Därför får jag nog prova dem lite granna för att vara helt säker på om de funkar på mig eller inte. Än så länge är jag väldigt osäker och det bådar ju inte gott. Någon god vän sa vid något tillfälle att man inte ska köpa sånt som man inte vill byta om till direkt.

Fast om jag bestämmer mig för att rumpan funkar i brallorna skulle jag nog vilja bära dem direkt. Åh svårt.


Racing in the streets.


-

I dag har jag skrivit tenta, det var inget roligt alls. Ska fira med att ebaya hem en ny skjorta. En linneskjorta.

Cool grej.

Idag har jag försökt studera tillsammans med två klasskamrater. Det gick sådär. En av klasskamraterna hade en cool dator med någon form av fingeravtryck-läsare på. Jag blev löjligt imponerad och glömde snabbt av allt vad tenta heter. Kändes lite som att snudda vid framtiden.


XTC.Senes Working Overtime.

Jimmy Cliff.


-

Är inte van vid solen, efter åtta månader med regna och rusk känner jag mig alldeles snurrig efter flera dagars strålande sol. Så nu drar jag ner persiennerna. Det känns trist. Men solen kanske skiner i morgon med, får göra ett nytt försök då. Borde köpa mig ett par solglasögon, hittills har jag använt pojkvännens Ray Ban. Men så tog han tillbaka dem i förrgår.

Skulle vilja ha ett par egna Ray Ban brillor, fast ett par blåa och med spegelglas. Tyvärr har jag inte sett den modellen i Gbg. Surt.

På gott humör.The Spinners - I´m Working My Way Back To You

Pilgrimsfärd över Atlanten.

image1022
Bild
springhousehotel.com

Southside Johnny och hans Asbury Jukes ska spela på det här flotta hotellet tre dagar efter Bruce avslutat sin världsturné på Giant Satium. Känns utomordentligt bra, resan till Amerika kommer bli en pilgrimsfärd jag sent ska glömma.

Amerika, Springsteen och Southside Johnny inom loppet av en vecka. Oh my oh my.

Too much pressure.The Selecter hjälper till med måndagmorgonen.

Kristian säger.

Ingenting om att man ska gå ut och dansa varje kväll. Däremot säger Kristian att han har på känn att sommaren 2008 kommer bli en bra sådan. Skönt.

image1021

Tack för idag.Bruce Springsteen & The E Street Band spelar Sandy den 20 mars i år. Dannys sista gig. God natt.

Danny Federici.

image1019
Bild
bmaent.com

Vad ska jag skriva, hur ska jag förklara vad jag känner. Danny Federici, organist i The E Street Band avled igår 58 år gammal. Tre års sjukdom tog den 17 april slut på ett sjukhus i NYC. Jag fick tårar i ögonen när farsan ringde och berättade det. E Street Band kommer aldrig bli helt igen.

Det känns lite som tiden börjar göra sig påmind. Sommarens turné blir med stor säkerhet Bruces sista tillsammans med dem som är kvar i E Street Band. Det börjar kännas jobbigt det här. Tiden.

Torsdag 17 april.I dag har jag hållt låda på Proper. Okej dag.

Instoppat.

image1015

Har precis fixat ner en konsert, Springsteen i Paris 1985. Rätt gött, gillar det där med 501´or med lagom hög midja och som sitter lite illa i rumpan. Gärna instoppad skjorta till. Eller varför inte instoppad tjockiströja. Hmm, ska nog köra på mina Levi´s brallor och skjorta i morgon. Man måste ju kitta sig lite om man ska gå på föreläsning (nu skrev jag man igen, åh hur ska de gå med min tänkta journalistkarriär).

Hur som helst är det en bra konsert, väldigt mycket 80-tal. Varje årtionde har ju sin charm, 80-talets Springsteen (och The E Street Band) bjöd på en hel del spännande scenoutfits och mäktiga hits. Kolla bara in Clarences fantastiska klädsel
här, och angående hits är Bobby Jean allt annat än dålig. Åh!

Incident on 57th Street.Inte så mycket att se, men detsto mer att lyssna till. Tänk om man varit född typ 1955 istället för 1985, då hade man
varit på The Widener den där kvällen.

Förresten så säger lärarna på min skola att man inte får skriva man. Gäller det även när man skriver i sin blogg?

Något sött och gott till kaffet.

image1014

Har just bakat kakor. Någon form av kolakakor, men jag lade till lite kryddor själv. Lite klassiker som jag brukar gilla, kanel, kardemumma och sånt. Den egentliga orsaken till att det blev kakbak var enbart av egoistiska skäl. Kände mig sugen på något gott, och jag menar det är ju alltid bra att ha något hemma till kaffet. Eller teet om man föredrar det. Borde bjuda över någon vännina, kanske redan i morgon.

Tja ba.

Just det ja.

Har ju glömt att berätta om min nya favoritklubb, Replokalen i Gårda. Det är Svanen-Erik och Kid-Patrik som har den på Uppåt. Tror det är någon lördag i månaden men ha tyvärr inte pejling på exakt vilken. Hur som helst huserade klubben på det goda Uppåt nu i lördags och det blev en afton jag sent ska glömma. Underbart att få dansa till lite gitarrer och riktiga trummor istället för monoton elektro. Och om jag dansade! De var gött.

Sen hittade vi en italienare som var från Sardinien (tror...), han fick följa med vidare på partaj. Elektropartaj. Helt okej, har inte varit på såndär sen dunkadunka-klubb sedan Eldkvarn brann. Typ. Så det var skoj. Bra lördag.

-

Jag är inte riktigt med på det här. Det är för kallt ute. Vad hände med växthuseffekten? Skulle de inte bli varmare? Jag är besviken.

Naturen.Våren gör sitt bästa här i Mashugget. Men längtar lite ut i den riktiga naturen, inte planterade parker utan riktig natur. Måste skaffa mig ett körkort och en bil snart så man kan ta sig utanför stan, ut till någon skog eller varför inte en äng. En torr äng. Fast det kanske inte finns några sådana längre?

Men en ekskog hade varit flott. Finns det någon ekskog i närheten av Göteborg?

-

Igår var jag på klubb, Svanen för att vara exakt. Planen var att roa sig lite, men torsdagsaftonen blev inte så värst trevlig för på Jazzhuset var stämningen inte speciellt go. Nä jag tycker bestämt att den nya generationen borde sköta sig bättre. När bandet spelade var det inte en och inte heller två utan flera stycken som stod och ägnade sig åt obehagliga närmanden samtidigt som det skvättes öl åt höger och vänster. Respekt för bandet som ställt sig på scenen fanns inte alls. Inga applåder när bandet gått va, ingenting. Bara ett en massa gapande, skrikande, supande, poserande och hånglande.

Jag har också varit både 17 och 18 år och gått på klubb. Men respekt kan man ha oavsett ålder.

Nä gårdagen på Svanen var ingen hit. Personerna i djbåset var heller inga essen, killen som hade hand om stora dansgolvet försökte spela så kreddiga (seeega) hits som möjligt var att han nästan slog knut på sig själv. Och de som höll till i lilla baren vet jag inte alls va de sysslade med. Ingen finess alls. Först Adam Tenstas hit och så Satisfaction (Benny Benassi) på det.

Då gick jag och köpte en korv. Sen hem.

Vem är vem på Stureplan.

image1010

Fråga mig inte hur eller ens varför.

Trollsommar.Som jag saknat Trollsommar, pappa pappa varför spelade du över de där videobandet???

Peters stad.

image1009

Idag har jag varit i Trollhättan och hängt på lokaltidningen
TTELA. Besöket hade med en skoluppgift att göra. Visst var det intressant att se hur en lokalreporter jobbar i Trollis mest spännande är det faktum att Trollhättan faktiskt är Peter LeMarcs hemstad. Tror inte han har bott där på länge, men ändå. Funderade ett slag över vilken sida som var fel sida älven. Tror bestämt att Stallbacka låg på fel sida, eller om det var den motsatta sidan som var fel.

Måste nog kolla upp det.

Babycham.

image1008
Bild
Asos

Blev förvånad när jag upptäckte att Babycham inte bara var något jag och min vän Moa köpte i små söta flaskor på en supermarket i London för fyra år sedan. Babycham gör tydligen skor också. Skor som ser ut som godis. Knepigt sätt att marknadsföra alkohol. Små tjejer, små skor och små flaskor med Babycham. Njaee, då tror jag mer på mellanstora vuxna och lagom flaskor. Inga rosa gympaskor.

-

Håller på att fixa Simple Life 3. Tröttnade på Laguna Beach och kände att lite Paris och Nicole kanske är just vad jag behöver. Appropå ingenting så har jag en ny plan för sommaren 2008. Nämligen att ta mig an och skåneleden. Javisst, ingen konsumtion och ingen hets eller stress och press. Bara natur och promenad. Sova i tält och njuta av det fina Sverige. Förstås finns det en liten hake, ska det regna hela sommaren blir nog den där hajken inställd. Regn och tält är ingen vidare kombination. Har en hel del hemska minnen från scoutläger i början av 90-talet, arga ledare och sur soppa i en ledsen kåsa.

Nä hajk ska man åka på om vädret tillåter. Eftersom Skåne är större än man trott har jag och resesällskapet snackat om östkusten. Faktum är att jag helst av allt vill gå lite i Hasse och Tages fotspår. Kika in platserna där de spelade in Äppelkriget och Ägget är löst. Vore fint att få se slottet de ska bränna ner i Äppelkriget i verkligheten, för att inte tala om det lilla tjärn där Gösta Ekman växer fast i Ägget är löst. Hade varit festligt att hoppa i, stå där ett tag och känna på känslan.

image1007

J. Geils Band - Centerfold


Problematiskt.

image1006

Det eländiga med att inse att man faktiskt har en hel del i garderoben är att det blir så svårt att välja. Tänkte ta med mig några vänner till Magasinsgatan på en liten liten öl ikväll. Tyvärr är saken den at jag har sisådär en 16 olika idéer om vad som skulle passa denna lördag. Mer problematiskt är det faktum att det inte är vinter och kvällstid inte heller speciellt mycket vår i luften...

Svårt.

Man måste unna sig dålig tv och choklad ibland.

image1005
Bilden lånade jag från
nytimes.com

Har klippt mig lite och skrivit en rätt usel debattartikel. Klippningen blev bra, lite kortare och lite trevligare. Nu ska jag ägna mig åt Laguna Beach. Riktigt dåligt, men jag har tröttnat på modebloggarna och tjejerna i Laguna Beach är rätt anskrämliga och snackar mest skit om varandra. Fast jag är lite peppad på första säsongen, ser tredje nu och den är sådär. Har för mig att nummer ett är lite mer än bara skitsnack.  Men okej, nu ska jag kila bort till Natali Livs lite senare, för något gott måste man ju unna sig på fredagen.

Förresten är unna sig lite en ny favorit. Tänkte unna mig i morgon med.

Död och elände.

image1004

Tycker nyheter om dödsfall är de värsta nyheterna. Tyvärr så handlar ju en rätt stor procent av alla nyheter just om människor som antingen omkommit i krig eller bilolyckor, blivit gamla och trillat av pinnen eller avlidit i cancer. För att inte tala om alla pillermisstag och annat dumt.

Senast i raden obehagliga dödsfall är Broder Daniels gittarist Anders Göthberg. Såg en liten notis på dn.se nyss. Jättekonstigt. Huh. Man kan ju bara hoppas att det gick fort.

Solsbury Hill.Töntigt med headset bara.

Flygresan.

Jag har funderat en hel del över den där turen till Amerika de senaste dagarna. Eftersom jag får dödsångest av att åka den två timmar långa flygresan till London har jag ingen aning om hur jag ska klara av en tur på över tio timmar.  Vissa säger att man ska gå till doktorn och be om två stesolid, en till ditresan och en för vägen hem. Andra säger att wiskey är det bästa. Men jag vet inte, alkohol kan göra en nervös och piller känns lite trist.

Men vill man resa så måste man ju klara av det. Vill man se Bruce Springsteen och The E Street Bands (kanske) sista gig tillsammans på Giant Stadium i New Jersey måste man fixa en tio timmar lång resa med flyg. Frågan är bara hur...

Konstig värld vi lever i.

image1003

Bild
Aftonbladet


-

Jag måste öva på en sak, korrekturläsa sånt jag skrivit. Är jättejätte dålig på det, både när det gäller studier och meningslöst bloggande.

Burbarbie.

image1002
Bild
ebay.co.uk

Hittade nyss den här fina barbiedockan på ebay och blev riktigt sugen på att lägga ett bud. Men eftersom mitt kontokort är på detox blir det inte så. Men jag tror bestämt att den hade passat mig, Barbie var en favorit under mina första tio år och Burberry har varit det under de senare tio.

Hemma igen.

Nu är jag tillbaka efter några hektiska dagar i Storbrittaniens huvudstad. Dagarna i London blev så intensiva att mitt VISA-kort behövde lägga in sig på rehab för någon timma sedan. Således väntar nu några veckor med sparrissoppa, käckebröd och INGA turer ner till H&M. Onödiga och eventuellt nödiga köp kommer att avslås. Men man kan ju hoppas att en liten röd läderväska från ett modehus jag högaktar, skjortor, en sommarklänning och några till grejer bör kunna stilla ha begäret i några veckor framöver.

Förutom förstklassig konsumtion var londonvädret för en gångs skull en riktig höjdare. Ungefär 15 plusgrader och sol är motsatsen till dåligt. Jag och mitt resesällskap tog till och med under söndagen årets första glas vin på en liten uteservering i Bicester. Förresten åt vi också en riktigt fin pastarätt med gurka, chilli och små bollar gjorda av spenat och ricottaost! Åh... Det är så gott att må gott.