För en lång lång tid sedan hade jag sjömanskostym.

image988
Bild
hakanhellstrom.com

I början av 2000-talet köade jag utanför Bengans för att få Håkans signatur på en skiva. Jag hade inte gjort samma sak idag, men gillar fortfarande den där Hellström.

Såhär låter nya låten, För en lång lång tid.

Vet inte vad jag tycker än, men det är nog mer bra än dåligt. Gillar rösten, texten har jag inte koll på än. Men snart...

Som ett brev på posten.

Idag kom landade ett par marinblåa pjuks hemma hos mig. De hade rest hela vägen från Amerika till Masthugget. Tack ebay, mycket billigare än i den här stan.

image987

Någon måste ju ta över efter Plura.Tror Håkan är för poppig, kanske detta kan vara något?

-

God morgon bästa blogg, vaknade för någon timma sedan och var på ett strålande humör. Är lite dock lite förvånad över mitt soliga jag eftersom jag valde att fira onsdagen kort på det goda Sejdeln igår. Kanske han där uppe börjat gilla mig av någon oklar anledning. Hoppas...

Idag skall jag roa mig med att skriva ett porträtt på en kulturarbetare. Jag tror det kan bli bra, planen är redan klar. Nu fattas bara orden. När de är nerskrivna ska jag fira. Kaffe eller te?

Shout out the light.


-

Javiss javisst nu är det på gång, nu är det allvar den här gången. Biljetten till Amerika är närmare än någonsin, samma sak gäller den där biljetten till The E Street Bands kanske sista gig tillsammans. Vissa kallar det den sista sommaren, det är fullt möjligt att det är just så.

Men jag är övertygad om att det kommer bli en bra sista sommar.

It-jeansen som blev not-brallan.

image986

Jag läser modebloggar (ja läser och läser, jag brukar bläddra igenom dem och konstatera att det är rätt mycket skit), det är ingen idé att jag försöker hävda något annat. Jag ser det ungefär som att zappa mellan olika tvkanaler. Samma grej fast ändå inte. På modebloggarna finner man liksom på dumburken en jäkla massa reklam och saker man bara måste ha. Som den där blommiga kjolen från Topshop som påminner om den där lilla bakelsen från Luella. Typ.

Hur som helst har jag lagt märke till att det går en liten trend bland bloggerskorna att sälja sina jeans från förra säsången. Inte vilka jeans som helst utan 2007 års "it-bralla", ett par Tube Lena. Själv äger jag också ett par Lenor, fast jag tror bestämt att jag köpte dem redan i december -06. Och bästa läsare de blir bara snyggare för varje dag som går. Kan inte för mitt liv förstå att man plötsligt måste sälja sina jeans för att Acne producerat en ny modell som av den så kallade modemaffian är lite hetare. 2008 kallas den L.U.V och skall man tro dem med kolla är de sjukt mycket hetare, lite lägre i midjan än Tuben och lite mer utställda.

Nja säger ja, L.U.V är säkert också fin men jag kan inte släppa det. Att man plötsligt skall göra sig av med sina jeans och byta ut dem till ett par nya. Enligt mig är det ju det som är det fina med jeansmaterialet, det blir bara bättre och bättre dag för dag. Snyggare och mjukare. Nä jag tycker den senaste modebloggstrenden är rätt talande, bloggerskorna där ute följer trenderna till punkt och pricka utan att stanna upp och fundera över vad de själva egentligen gillar och passar i.

Kom just på att jag faktiskt gillar Tiga.Trots att hans bidrag till
H&M´s anti-aids-kampanj var bedrövligt.

Hon häckade på Freden.

Idag har jag arbetat med de gamla, en rätt bra arbetsdag faktiskt. Talade mycket med en gammal konstnärsfru som bodde i Stockholm när det begav sig. Fick höra rövarhistorier om när hon och konstnärerna hängde på Den Gyllene Freden, partajj tillsammans med Greta Garbo och sommarmånaderna på Capri.

Det är historierna som är det fina med hemtjänsten. Älskar att höra den äldre generationen berätta om hur de levde loppan som unga. Man lär sig snabbt att saker och ting är sig ganska likt. Samma gissel oavsett tid.

Damen ifråga sade också en bra grej till mig innan jag gick; Vi lever tills vi dör, oavsett vad vi gör. Det ligger nog en sanning i det.

Det är gott att må gott.

Tentan är avklarad och jag tror bestämt att jag kan räkna med ett GODKÄND. Kändes väldigt bra måste jag säga. Om det sedan inte blir ett VG gör inte något alls, väl godkänd är ju egentligen bara till för att stärka studentens ego. Själv brukar jag få en rätt bra ego-booost av att välja musiken en hel kväll.

Så mina vänner här i Masthugget är allt frid och fröjd just nu. Och vore det inte så att alla mina läsare har försvunnit så skulle jag nog våga skriva att det knappast kunde bli bättre...

Hare gött.

-

Översvämning i Göteborg, skönt att man bor i Masthugget. Här kommer vi klara oss länge länge, kanske är det just därför priserna har stigit i området. Inget vatten i källaren och ström året om.

Den präktiga studenten, nä nä inte jag.

Idag är jag studenten hela dagen. I mjukisdress och med friskt humör tar jag mig an gamla tentafrågor och funderar över god journalistik. Jovars, de går väl sådär. Känner att denna bloggs innehåll inte riktigt är något föredöme, fast det är ju inte mitt syfte heller. Där skrev jag förresten JU, det skall man helst inte göra lärde jag mig nyss. Skit också!

Men okej, borde återgå till böckerna. Har ca. två stycken kvar som jag borde ha läst igenom innan morgondagen. Tenta på en lördag förresten, vad är det för stil. Måste se till att få en paus så jag kan kika på finalen av På Spåret. Hejar gör jag såklart på Hoa-Hoa (han har också sån där behaglig röst).

image985
Bild
svt.se

Hörs.

E Street Radio.

image984
Bild
sirius.com

Spännande grej, synd bara att de kostar en massa pengar och att man måste bli medlem för att kunna lyssna. Men smakproven var spännande. Att höra Bruce snacka är en personlig favorit. Det är något med hans röst, den är väldigt behaglig att lyssna på även när han talar. Den är lite lite hes och hesa röster är verkligen något jag går igång på. Finns inget vackrare än hesa kvinnoröster. Hesa och lite rosliga av gammal rök kan vara bland det bästa jag vet. Önskar att min röst var lite hesare, kanske man skulle pröva att käka lite skolkritor?

Hur som helst kan du kolla in E Street Radio sidan här!

Ja ja de är mycket med det jordiska.

Jo det gick bra igår. Inga av mina cd-r skivor gjorde uppror och det var i alla fall några tappra själar som stannade kvar i lokalen när bandet slutat spela. Jag hatar ju inte att spela skivor så får nog skriva att det var en lyckad onsdag innan löning. Spelade lite Rod Stewart som jag lovat och några gamla rock-klassiker, det gick hem. Slapp önskningar om Lykke Li och annat trams vilket förstås gjorde att humöret höll sig på en bra nivå under hela kvällen.

Underligt med gårdagen var att där var få kvinnor. Gårdagens klientel på Uppåt bestod mest av unga män och igår verkade flera av dem tycka att djn (undertecknad i det här fallet) var ett kap. Det är ju alltid trevligt för egot när personer visar intresse, men folk kan vara lite underliga ibland. Vissa förslag är minst sagt häpnadsväckande. Ja ja nog om det. Eftersom man får betalt när man spelar skivor, (det kanske inte är en regel men jag brukar oftast få det) innebär det ett litet tillskott i kassan. Just den här gången genererade detta i en fin grön klänning. Ylva påstod att det var en Klara-färg och jag är villig att hålla med.

image983
Bild
Acne

Sjukt nöjd faktiskt.

Nu väntar studier och en liten liten macka med chevréost. Tja ba!

Okej då här kommer den, Syl Sylvain mina vänner!


-

Yo idag har varit en bra dag, hoppas den slutar lika bra. Har hand om Uppåt mellan 22-02 och i skrivande stund ber jag till en högt stående makt att där ska va lite folk ikväll. Det är sååå trist att bara spela för de som jobbar i baren. Fast det är klart, det är ju lättare att spexa till det när det är tomt i lokalen. Dricka gröna shots och spela en massa Rod Stewart.

Hare gött.

I natt så måste jag lämna det. Vadå?

Har ingen vidare koll på populärmusiken, det är bara att erkänna. Ofta upptäcker jag hits ett halvår till ett helt år efter alla andra. Känner mig lite gammal, kanske borde jag försöka engagera mig lite mer i vad som spelas på radion, vad ungdomarna gillar istället för att leta efter spännande klipp från -78 på You Tube? Fast det är ju klart, de där med att leta sig tillbaka är ju min grej. Kanske skulle jag bara ta och acceptera de faktum att jag är lite senare än de flesta andra på att förstå nya hits.

image982
Bild
shoutoutlouds.com

Hur som helst har jag de senaste veckorna upptäckt Shout Out Louds hit Tonight I have to leave it. Gillar den skarpt, texten är rätt intetsägande men det är en go låt och sångaren sjunger bra. Extra förtjust är jag i den fräcka Kleerups remix av låten (googla så hittar ni den nog), ska nog spela den på Uppåt i morgon! Det kanske dom gillar, eller så kanske dom tycker att jag är sjukt efter. De där ungdomarna. Om det är några där vill säga, onsdag innan CSN och löning är inte den mesta onsdagen i månaden.

Ps. Jag har noterat att killen som sjunger i Shout Out Louds har en rätt så kraftig skäggväxt. Ni vet då man är grå om hakan trots att man är nyrakad. Jag undrar så om det är män med sådan skäggväxt som även har kraftig hårväxt på ryggen?

Burberry har varit skojigare.

Så var det dags för Christopher Bailey att visa vad hösten 2008 handar om. Är lite granna besviken, tycker han kunde gjort en lite mer spännande kollektion. Det enda som kändes riktigt spännande var den lilla mörkblå kappan, skorna och de fina färgerna.Bilder Style

Jole Blon.Är på lysande humör, började dagen med den här.

Bobby Jean.Alla har vi vår Bobby Jean, idag tänker jag på min.

Vårigt och gött.

Solen skiner över stan och det är inte alls sådär kallt som man kan tro. Invigde min nya trenchcoat nyss, tänkte att det är bäst att klä sig ordenligt under, så det blev både undertröja och ullkofta. Men det var inte alls så kyligt som jag hade väntat mig, faktum är att jag svettades när jag tog trapporna ner till Lilla Risåsgatan. Trenchen satt i alla fall perfekt och jag kände mig oerhört flott, inte alls dumt att börja veckan med att känna sig oförskämt het.

Annars tar jag hand om Proper idag om någon har lust att komma förbi och säga hej.

Tja ba.

Tur att man har musiken i alla fall.Har precis sett
I´m Not There, den senaste filmen om den store Dylan. Tyckte den var lite rörig men helt klart sevärd. Fina scener och bra musik. Blev lite kär i Charlotte Gainsburg som har en av rollerna, sjukt vacker kvinna det där. Kul när man ser en film som får en att lyssna på låtar man inte spelat på evigheter. Kan inte komma på när jag senaste lyssnade på One more cup of coffee eller Desolation Row. Kom under filmens gång på att jag gillar ju Dylan, något jag nästan glömt. En bekant tycker Dylans bästa period var den då han var som mest judisk, själv är jag nog mest förtjust i det tidiga åttiotalet. Mycket kvinnokörer och saxofon och sånt. Förresten har jag funderat en hel del kring det där som gör låtar så speciella, inte något som har med text eller sång att göra. Jag syftar enbart på ljud, gitarrsolo, saxofoner och munspelspartier. Sånt som gör att en låt inte bara låter bra, sånt som gör den fantastisk. Sånt som gör att låten går rakt in i hjärtat.

Som gitarrsolot i Next to you med Southside Johnny, för att inte tala om saxsolot i Jungleland. Ryser bara när jag tänker på det. Har drömt ett otaligt antal drömmar om just den låten, om Clarence och Little Steven. Om Jacko på bardisken på Uppåt Framåt. Om en resa söder ut. Om en sommarnatt för länge sedan fast det skulle vara i år.

Tur man har musiken.

Empty Room.


Bild mpl.se

Jäklar vilken låt Sanna, lätt det bästa jag hört i melodifestivalsammanhang sedan Cara Mia. Fantastisk sång, mycket kvinna, åh vad jag gillar. Snälla svenska folket skicka Sanna ut i Europa så kammar vi hem det här i år.

Cat Stevens.Den här är också fin!

En i vissa kretsar sjukt underskattad låt.


Kanske borde börja med dagens outfit

Bloggstatistiken rasar! Måste försöka bli intressant igen, kanske borde skriva om mode och sånt som folk gillar. Eller så borde jag bara lägga ner. Fast jag gillar ju min blogg, vi har ju haft varandra ett bra tag nu och det vore en smula trist att bara göra sig av med den. Näää, statistiken får nog rasa ner till noll innan jag ger upp.

Man kanske skulle börja med dagens outfit? Eller inte. Jobbigt att fota sig själv i någon knepig pose varje morgon. Fast dagens frukost kanske skulle vara något. Lite nytänkande. Trist nog äger jag ingen kamera. Men om ni är sugna på att veta om dagens frukost så består den av bröd, två eller en skiva. Är inte säker men tror brödet kommer från Pågen. En kopp rött kanelte (Friggs) och kanske en banan av okänt märke på det.

Hare!

Nytt dj-datum.

Uppåt Framåt har hört av sig, vet inte säkert vad det kan bero på. Antingen har mitt tjat på Mr Uppåt lönat sig eller så hade de kris och panik och smsade mig i sista stund. Hoppas på att alternativ nummer ett. I alla fall så spelar jag på onsdag, närmare bestämt den 20/2. Inget kanondatum men ni kan väl komma ändå? Dansa och ha det gott.

Funderar på om jag ska sänka volymen eller skaffa öronproppar. Har gått och blivit lite orolig för hörseln, ni vet tintius är rätt omodernt.

-

Nä du det är banne mig inte lätt att hitta på något vettigt att skriva om varje dag.

Kan inte hjälpa det, jag gillar den.


Denna dagen ett liv, ett ganska bra liv.

Den där artikeln är så tråkig, roligare att städa garderoben. Ta ut t-tröjor, stryka dem en gång till, vika ihop dem noggrant och sedan in i gardeoben igen. Helst i färgordning. Åh ordning och reda är gött, mår bra i själen av tröjor som ligger som de ska och skjortor som hänger som de skall. Tänk att något så litet kan betyda så mycket, och snart kommer några vänner hem till mig för att äta soppa, Anna Bergenströms linssoppa.

Livet är bra ibland. När man väljer bort det eländiga och fokuserar på det fina. Soppa med vänner, ordning i garderoben och som en liten bonus en blommig blus från H&M för 79 kr.Som Peter LeMarc skulle ha sagt, åh åh det är så gott att må gott igen.

Köp köp köp, du gör inte annat än köper.

Har hittat en t-shirt butik i stan som säljer en Rocky Balboa t-tröja i sånt där mjukt 70-tals material. Tror den kan bli bra på mig, tajt och go. Instoppad såklart, snäva jeans med hög midja eller kanske en hjärtformad Levi´s rumpa. Svårt val. Hur som helst så blir det nog en sådan, fast först måste jag skriva klart en skoluppgift som inte alls passar mig. Hoppas att jag lyckas klämma ett G i alla fall. Undekänd hade gjort mig deppig, så ett G ska jag väl klara av. Bara man lägger manken till som mormor skulle sagt åt mig.

Jag ska, jag lovar. Men först måste pengar tjänas så man kan klara av hyra och konsumtion. Ännu en kväll i hemtjänsten, går nog vägen. En bra kollega och fikarast brukar göra susen.

Hej.

Gillar Ralph.

Höstkollektionen ser lovande ut.


Bilder Style

Dessa klipp.Jag tror det är tredje eller kanske fjärde gången jag publicerar det här klippet på bloggen. Vissa kanske tycker jag är tjatig, själv tycker jag det är okej. Tror jag kikat på det 300 gånger och kommer med stor säkerhet kolla in det 300 gånger till. Inlednigen gör mig svag, munspelet kan inte bli bättre. Det enda som fattas är att de inte valt att ta me
Racing in the streets som framförs innan han börjar snacka om hur de fann den där skylten mitt ute i öknen.

Idag borde jag ägna mig åt studier och sedan arbete. Men så sitter jag här, framför You Tube. Fast det kanske är okej...

Havin´ A Party.Inge fest för mig ikväll, men det är alright. Johnny är cool, Little Steven coolast och Springsteen det mesta. Sen får jag ju inte glömma blåskillarna, är det La Bamba? Jag tror det men är inte säker. Åh jag vill se ett sånt här band på scenen, jag vill ha rock n roll som den lät då.

Jag vill jag vill jag vill.

Aldrig nöjd.

Kanske gäller det mänskligheten, kanske är det typiskt Klara. Jag är sällan nöjd, nästan aldrig. Visst är jag extremt nöjd med min nya trenchcoat som hänger och glänser i garderoben. Men jag är inte lika lycklig över gårdagens dj-afton. Vissa grejer klaffade och mitt egna så kallade Detroit Medley där Little Richard gästade gjorde sig mycket bättre än väntat. Och visst dansades det till Hot hot hot och Conga som aldrig förr. Så borde väl känna mig nöjdare än jag gör. Men som alltid bjöd gårdagen på några oförlåtliga övergångar, ungdomar som trodde jag var någon form av juke box som mer än gärna bara spelade Lykke Li och Hästpojken. Slutet blev lite väl abrubt, tycker nog att man ska få spela klart sista låten oavsett om klockan är två minuter över tre. Jag tycker nog att de kunde låtit mig få spela de två minuterna som var kvar.

Men okej, nog klagat. I morgon gör jag ett nytt försök bakom skivspelaren. Denna gången dagtid i butik, närmare bestämt på Weekday. Har ju gjort de förr, lagom spännande. Men ett tillfälle att spela finfin musik och känna på nya låtar.

Nu ska jag lyssna på Downtown Train (japp just nu är det mest Rod Stewarts variant) och drömma mig bort. Kanske till en skitig tunnelbanevagn i den stora staden i väster. Sommar ska de va, kanske augusti. Slitna 501´or och t-tröja med tryck. Skinnpaj och Converse skor. Det har varit något...

Några fler tankar från Masthugget.

Solen skiner och lägenheten ser skitigare ut än någonsin. Men visst, det får kännas okej. Vi går ju mot rätt tider, snart är det april och innan man vet ordet av är det den 4 juli. Hoppas innerligt att våren 2008 blir en varm sådan. Sommaren får gärna bli torrare än 2007 och jag kommer bli hemskt ledsen om det regnar första veckan i juli. För då kommer han ju, Burce. Hoppas det blir en bra spelning, hoppas att Danny är med, hoppas...

Hur som helst tror jag på denna torsdag, äntligen ska jag få spela några hits. Som jag längtat! Ni anar inte hur bitter jag varit för att jag inte fått några erbjudanden de senaste två månaderna. Det har visserligen blivit bättre de senaste veckorna då det gått upp för mig att dj-världen är lite som Heidi Klum beskriver modervärlden i Project Runway.

One day your in, next day your out.


Typ. Men ikväll är jag IN, i alla fall på Jazzhuset. Lovar bjuda rock n roll, dans och Rod Stewart.

Ingen semla men en fin kappa.

Tisdagen den 5/2 2008 började bra. Kaffe på stan, en god vän, jeans för halva priset och en trenchcoat som äntligen blev min. Som jag har trånat och det känns minst sagt bra. Jag vet attt vi kommer få många fina år tillsammans. Men den får nog vänta några veckor innan det är dags för premiär, det råa regnet ska inte få förstöra min nya kärlek direkt.

Slutet på dagen blev inte lika angenämt. Jag har befunnit mig på någon form av redaktionsövning som började med en resa till Lerum för att hitta en fisk. Fann tyvärr bara två unga flickor med tvivelaktigt yttre som undrade om de fick låna min mobil. Efter det skulle jag leta kineser och fråga hur de firade det kinesiska nyåret. Inga kineser kunde svara på frågan och dagen slutade med en notis om en basketmatch...

Ps. Dagen slutade med att jag insåg att även fettisdagen den 2008 blev en semellös sådan.

Snyggast på ELLE-galan.

image972
Bild
stureplan.se

Åh vad alla chixen som var på ELLE-galan såg för mycket ut. Jobbigt mycket styling blir inte alltid så bra, i vissa fall mer kenpigt än snyggt. Min absoluta och kanske enda favorit av galans alla besökare är utan tvekan Eva Fröling. En vansinnigt vacker kvinna det där, snygg utan att göra sig till. Enkel och elegant.

Hoppas att en annan också lyckas åldras med stil, då tror jag definitivt att man inte har så mycket att frukta. Livet kanske inte är så dumt efter 40 i alla fall?


Gossip Girl.

image971
Bild
tvguide.com

Jag är helt såld, Gossip Girl är min nya favoritsysselsättning. Gärna på Swebuss Express mellan Götet och slätta. Antar att de flesta har koll på den hypade serien som började sändas i Kanal 5 förra veckan. För den som helt har missat grejen så handlar serien om ett gäng rika kids på Manhattan som går i skolan, partajjar, shoppar och raggar. Typ. Sen en massa problem på det.

Har snart sett klart hela säsong ett och har ingen aning om det finns en säsong två. Men jag ska nog googla på det, är löjligt sugen på mer. För Gossip Girl är helt klart bättre än OC och sjukt mycket fräschare än Sex and the city.

Ta´t lugnt.

Gött med goa helger! Har ätit fläskfilé och promenerat i naturen, druckit kaffe och vilat själen. Skönt värre. Nu väntar en hektisk vecka med studier, arbete, äntligen en dj-afton samt en investering jag väntat länge på.

Hoppas man överlever, men det gör man nog. Ska bli förbaskat skoj att spela lite skivor, det var väldigt länge sedan sist. Har mängder med fina hits som bara väntar på att någon skall dansa till dem. Hoppas på mycket folk och bra stämning bara!

Hej!

Äntligen fredag.Såklart dansar man till Wilson Picketts sköna stämma.