Tisdag.

Arbetar. Har rast. Går i skolan. Tänker. Lyssnar på iPod. Kikar om och om igen på favoritklipp som det här. Tycker nog att den där scenen gör hela filmen. Vet inte varför jag gillar den så, men det är något med stämningen. Dialogen är lagom. Stallone bjuder på sina bästa hundögon och tjejen (Annabella Sciorra) är sjukt snygg i sin hästsvans (knut eller vad det nu är) och blå baseball jacka.

Så vill jag nog också se ut tror jag.

För att inte tala om det här klippet.



Dansen är helt lysande. Bäst är barfotakillen som dansar omkull. Precis så här gött vill jag att de ska dansas på nästa Ny Klubb.

Kolla in hela klippet här.

Den här har jag längtat efter.


Måndag morgon.

En ny vecka. Skolarbete som måste göras, mat som måste handlas, tvätt som måste tvättas, skit som måste städas bort, problem som måste fixas. Späk och elände. Inge vidare måndagshumör. Inte alls. Men helgen var rätt så go. Sista Bam Bam på Rio Rio. Alldeles för sent och en del bra hits. Några förskräckliga övergångar som skär i hjärtat på mig. Men men, så är det. Inte mycket att gör åt nu, gjort är gjort. Okej?

En annan av helgens höjdpunkter var det faktum att jag under söndagen än en gång hittade tillbaka till Eldkvarn. Kände mig glad när det än en gång slog mig att Plura faktiskt är Sveriges bästa textförfattare. Håkan H och alla ni andra kan lika gärna lägga av. Det blir inte bättre än Alice, Blues för Bodil Malmsten och Man över bord. 

-

Åren kommer tillbaka jag minns Malmgatan
Jag minns en liten flicka som stod i fönstret och gapa
Å moppegänget utanför ICA Munken
På väg till Kinne Kleva det fanns ingen väg tillbaka
Med svarta bomberjackor och håret som Dj Ötzi

Eller ja, kanske inte Dj Ötzi. Men Basshunter då?

King of rock n roll.



INGET TRAMS.

Västgötaslätten.



Hej alla ni som fortfarande orkar klicka in på min blogg. Idag är jag hemma på slätta. Det är höst här, rätt så fin höst. Träd som är röda och strålande sol. Bra höst. Har jag tur så blir det en bra vinter och en bra vår, sen en bra sommar. Har jag ännu mera tur blir det också ett stooort hus i södern. Mer än så är dumt att skriva i sin blogg, men jag tror på ett stort hus på landet. Man behöver pauser från stan då och då. Jag tänkte ta två pauser från Gbg i höst, fast inte för en tur till landet utan för två turer till större städer. Sånt behövs också.

Men idag är det Västgötaslätten som gäller. Ska skriva klart en personresearch och hoppas på att lokal för nästa Ny Klubb löser sig innan dagen är slut. Känner mig väldigt redo för del 3.

Ps. Har upptäckt det fina med kameramobil.




Nej nej nej.

Det här är inte bra. Jag är trött på hypad skitmusik. Varför hetsar ingen om att Little Richard och Steve Forbert kommer till stan istället. Två legender! Töntig modern indiepop eller vad det nu kallas är såååå trist.

Ps. Ny Klubb del 3 kommer bjuda på ännu mera rock n roll än del 2.

Att studera på universitet.



Det är mycket som inte är så skoj, såväl i skolan som i livet. Skattekontoret är inte roligt, men det är ju spännande att få reda på en massa saker. Att utbilda sig till journalist innebär att man lär sig hur man stalkar folk.

Konstigt.



Halva utanför. Det tycker jag är lite konstigt. Tänk om baracken (får mig osökt att tänka på den där Obama) skulle välta i älven. Kanske rakt i en paddanbåt och dra den och turisterna med sig till botten. Tänk om...

Present.



I fredags fick jag en fin present av min vän Ylva. En liten flaska med handsprit att ha i väskan. I LOVE handsprit.


Utflykt.

Idag har jag varit på Gunnebo slott. Slottet såg töntigt ut och var inte alls i min smak, men trädgården var fin. Promenerade lite granna och åt en god lunch. Rätt bra utflykt.


Amerikansk afton.

Japp japp japp efter att ha hängt i skolan och fixat en massa bra grejer kände jag att det vore på sin plats att fira lite. Så beslöt mig för att en Amerika afton var det enda rätta. Bjöd in brorsan och Anne. Så nu är löken skuren, baconfläsket på gång, Brooklyn Lagern på kylning och skarfen på. Här ska käkas hamburgare!


Slösurfing.

Jag har ångest. Jag tillhör den förslappade generationen. De som sitter framför facebook, youtube, skitbloggar, ebay... och bara låter tiden gå. Tiden, dagarna och åren. Jag har ångest. Jag är en av dem. Jag läser inte som jag gjorde förr. Då när bredband var ovanligt och varje minut på nätet kostade ett visst antal ören. Då när internet var hotmail och passagen. Då läste jag, träffade vänner och hittade på saker. Visst kan skillnaden mellan då och nu bero på ålder och annorlunda livssituation. Men jag hävdar att problemet mest beror på tiden och tillgången.

Jag köper ofta böcker. Senast förra veckan klickade jag hem en liten Springsteenbok i samma veva som jag beställde kursmaterial. Jag läser ett kapitel och känner mig jätteglad. Sedan händer något, boken blir liggande, glöms bort och börjar samla damm.

Jag har ångest. För helst av allt vill jag hellre ägna mig åt de där böckerna, vännerna, hemmet.... istället för att låta tiden försvinna ut i den där förbaskade cyberrymden. Det värsta med allt är att de finns dem som är värre än jag själv. Som inte funderar över att det är ett problem. Att det är sjukt att låta fritiden försvinna iväg i ettor och nollor. De som inte ens försöker göra något riktigt. Något man kan ta på.

Jag har ångest.


-

Måste lära mig att läsa igenom färdiga texter. Åh nu så har jag blivit sjuk.

Lördagsparty och Söndagsmys.

Hej igår gjorde jag liksom många andra kids i stan, klubbade. Hann med en massa ställen, inte likt mig men det var skoj. Vi började hos Atif på Sejdeln, vilket alltid är skoj. Sen en tur till Publik som firade 8 år med en rätt så lam fest. Därefter blev det Ritz. Javisst trök-Ritz som tyckte jag spelade för lite parttty-partttty musik när jag lirade där förra sommaren. I går var det till skillnad från sommaren 2007 fullt av folk och djn bjöd på indiehits.

Visst var det ok, men jag unnar inte Ritz den framgången, osympatiska krögare är ingen hit. Barer där en simpel cola helt utan alkohol kostar 32 svenska kronor är inte okej. Sååå efter att ha socialiserat en stund promenerade jag och mitt sällskap vidare till Bam Bam och dansade lite. Tycker Rio Rio är ett bra ställe om man bortser från äcklig fatöl. Men eftersom jag lärt mig att för många öl inte är så skoj hoppade jag fatölen och drack vatten istället.

Idag bästa vänner har jag varit på Kommersen. Där köpte jag en film (
Cop Land) och två singlar (Bananarama och Shakin´ Fredrik). Filmen såg jag sedan tillsammans med min bror och hans Anne. Har sett filmen förut och kom under dess gång på att jag gillar den. Fantastiskt fina scener till Drive All Night och Stolen Car. Tycker bäst om den senare. Sparsam dialog, då är Stallone som bäst. Se den!


Härliga 90-tal.



Dreams med Cranberries är en gammal favorit som just blivit en ny sådan. Minns somrarna i Rammsjöstrand när jag hör den. Hur jag och min vän Malin satt på hennes rum, drack Shio-läsk och funderade över hur vi skulle gå till väga för att få hänga med hennes syrra och de där snygga killarna och spela kort.

90-talet hade sina goda sidor.

Secondhand hemma.

Det nya är att skippa konsumtion och shoppa i sin egen garderob. Billigt och miljövänligt. Hittade precis mina gamla coboyjsar boots och jag tror bestämt att jag gillar dem igen.

Fyra bra grejer från Amerika; Bruce, boots, jeans och cheeseburgare.




Torsdag.

Hej sitter i skolan och kollar de senaste visningarna på Style. Intalar mig själv att även det är viktigt, lika viktigt som att lära sig att handskas med statistik är det bra att koll på vårmodet. Jag kan inte mycket om spridningsmått men är en hejare på jeans. För att inte tala om det här med vilken modell som heter vad. Fråga mig jag kan fler än fem. Eller att hon den nya Kate Moss knarkar. Japp det finns på bild, jag vet det. Sen att ingen är förvånad är en annan femma. Jag har också precis kommit fram till att Marc by Marc Jacobs s/s 09 är enklare, snyggare, smartare och klart användbarare än Marc Jacobs.

De ni!

Men okej, nu ska jag äta lunch och efter det har jag tänkt lära mig lite om personresearch (hur stavas research, nu vet jag tack vara C?). Sen ska jag leta mig vidare ut på nätet och reka efter billiga flygbiljetter. Det kan också vara bra att ha koll på om man ska bli journalist.

Google.

Sånt här kan man hitta på google när man har trist och borde studera istället.


Känner mig inte redo för kofta och regnrusk.

12 grader och regn. Tycker inte det är rättivist. Tycker det är alldeles för tidigt med den här typen av höstväder. Tycker att lite moln, sol, några gula löv och 16 grader är lagom. Sån höst man vill ha.

Åh.

Önskar man kunde åka till den där stranden i södern där man aldrig behöver bli gammal.

Factory.


Tisdag 9/9-08.

Klockan 15 ska den där rättegångsuppgiften vara klar och färdig. Än så länge har jag ingen intervju. Det måste man ha. Ska fixa en snart, om en timma. Då ska jag ringa någon jag inte känner (hatar att ringa/prata i telefon med människor jag inte känner). En frivårdsinspektör. Jag hoppas innerligt hon har något bra att säga för jag har ingen aning om vad jag ska fråga.

" Eh hej jag vet ingenting mer än att jag var på en 20 minutern lång förhandling, det var en som blev dömd för rattfylla. Jaha så det arbetar du med alltså. Ja ja..."


Men det kanske ordnar sig. Får ladda en halvtimma nu, Peter LeMarc och vindruvor från Hemköp.


Några bilder.

Hittade dem på Djungeltrumman. Borde ta med mig kameran själv nästa gång vi bjuder upp till dans. Men den här gången får ni hålla till godo med dessa.

göteborgs nya klubbkung
 

Vilken helg, vilken dag.

Herrejösses, först brakfest. Sen disco på Bam Bam, därefter en dagstripp till Skåne med spontandopp i havet. Den här helgen känns lite granna som ett kort och intensivt sommarlov. Just nu ljuger jag inte när jag skriver att jag är rätt så nöjd med tillvaron.

Tja ba.

Vilken skiva.

Oj oj vad trött jag är... Men vilken jäkla brakskiva det blev. Först oroade vi oss för att det skulle bli tomt på vår klubb, sedan insåg vi att det snarare skulle bli tvärtom. Efter att ha räknat lite på det hela kom vi fram till att det i alla fall varit minst 250 personer i den lilla lilla lokalen under kvällen.

Frågan är bara om det var rock n rollen eller själva festen i sig som lockade?

-



Hej allihop ikväll smäller det. Ny klubb del 2. Vi ses där.

Torsdag.

Idag har jag varit på rättegång. Tre stycken hann jag med. Är sjukt imponerad av både åklagare och dommare att de kunde prata så snabbt. Sjukt snabbt och sakligt. Dommaren hade mjuk skön röst och verkade lite mildare än åklagaren. Dagen slutade med ett fängelsestraff, dagsböter och villkorlig dom. Verkar onekligen som rattfylla och stöld är de populäraste brotten.

Ok. Nu ska jag steka pannkakor och förbereda mig inför morgondagens klubbkväll.

Kirsty MacColl.

Brorsan är kär i Kirsty MacColl. Jag är nyförälskad i den här låten.


Cool.

Idag sa kvinnan i kassan på H&M´s barnavdelning att jag såg så cool ut. Jag som alltid försöker se cool och avslappnad ut utan att riktigt lyckas. Men idag verkade det tydligen (i alla fall om man ska tro dem som arbetar på barnavdelningen på H&M) ha gått vägen.

Gött.

Tyvärr är detta ingen modeblogg så det blir inget dagens cooola outfit.

-

Ute regnar det och stan känns lite höstig.  Brukar tycka om början av hösten men i år känns det inte alls bra. Jag vill inte ta på mig ännu mer kläder, jag vill inte att det ska regna och att löven ska falla av träden. Jag vill bada, äta glass och sånt. Men det ser grått ut. Sommaren är över och det är bara att ladda med te och strumpbyxor. Gjorde det ordentligt häromdagen. Köpte nytt kanelte i den där engelska butiken på Plantagegatan samt storpack mörkgråa strumpbyxor på H&M.

Antar att det bara är att vänta nu då.

Eller ja, man kan ju egentligen inte bara ligga i sängen och vänta på att löven ska ändra färg. Nej nej bästa läsare jag kom just på att det där med att vänta kommer inte finnas någon tid över till. Har en massa viktiga saker att styra upp de närmsta veckorna. Två dj-kvällar till helgen till exempel. Kommer bli hur bra som hest.

Bara det inte regnar.

Follow That Dream.



Vill ut på äventyr istället för skola.