iMovie är beroendeframkallande, precis som mandelägg.

Igår tog jag hand om Proper ett par timmar. Tyvärr var det inte så mycket att göra så det slutade med att jag lånade ett par solglasögon med fräsigt glas och spelade in en liten film. Eftersom jag inte har någon annan kamera än den som sitter i datorn så har man inte alltför många möjligheter.

Men jag är rätt nöjd ändå.


En liten semester.

Hej nu åker jag på en kort tur till London för att besöka ett museum och några shoppingcenter. Hörs.

Att längta efter något man har.

Idag har jag varit på ett ganska trist gruppseminarium. Kom på mig själv med att dömmandes spana ut genom fönstret vid vid flera tillfällen. Var ett tag sedan jag gjorde det sist, vet att de förekom en hel del under de mina tre år på Katedralskolan. Då drömde jag om en spännande stad, typ Gbg, och att plugga något jag verkligen ville. Nu sitter man här och stan känns lagom spännande och pluggandet på JMG kan vara precis lika trist som en svenska lektion med Annika M.

Konstigt att längta efter att längta efter en plats och en tillvaro man befinner sig mitt i. Typ.

Don´t worry baby!Idag har jag hopp om livet. Jag tror att allt kommer bli alright, på ett eller annat sätt.

Försent för Edelweiss men inte för Håkan H.

image1001
Bilden klippte jag ut från en GP teve intervju som du kan kika på
HÄR!

Som vanligt bjuder Håkan Hellström både på något riktigt bra och en hel del knepigt. Jag har alltid varit lite intresserad av Håkan och hans nya skiva Försent För Edelweiss passar min smak. Man märker att mannen, myten och göteborgslegenden blivit några år äldre. Tycker om att han försöker lira mer rock n roll. De distade gitarrerna och pumpande pianinot är helt och hållet ett smart drag. Men jag vet inte säkert om de yngre fansen förstår vikten av att sjunga bebopalula, men jag antar att de kommer hålla honom om ryggen ändå.

Tyvärr är sångel lite svår att höra i vissa låtar. Samtidigt tycker jag nog att Hellström hade kunnat slipa lite mer på vissa låttexter. Då och då känns det som han kommit på texten samtidigt som han sjungit in den.

Så här tycker jag om låtarna på nya plattan...

Tro och Tvivel

Min absoluta favorit. Bäst text och skönast melodi. Gillar pianot som påminner en hel del om det Roy Bittan brukar spela. Slutet av låten får mig osökt att tänka på Backstreets. En bra historia.


För en Lång Lång Tid

Första singeln, en cover på Tapeflys låt Canine Pray. Bra melodi men Håkans svenska text är lite knepig. Tycker att det känns suspekt att sjunga om en jakttrofé.

Zigenarliv Dreamin
Låter ganska mycket som Going Up the Contry men Canned Heat. Samtidigt får jag en känsla av att Håkan vill vara lite som Nationalteatern. Lika coola. Han lyckas rätt bra.

Kärlek Är Ett Brev Skickat Tusen Gånger
Vackert piano och distade gitarrer. Känns ganska olikt det Håkan gjort innan. Mycket hjärta och smärta. Drömskt. Gillar det skarpt.

Jag Vet Inte Vem Jag Är Men Jag Vet Att Jag Är Din

Bra titel. En av skivans starkare låtar. Åter igen fantastiskt fint piano och lite rock n roll känsla.

För Sent För Edelweiss
Har gillat låten länge, en finfin sista-dansen-låt. Det är bara en sak jag funderat länge över. Vad är egentligen edelweiss? Googlade och hittade en bild på en blomma, är det den Håkan sjunger om?

Kär i En Ängel
Soulig Håkan med stråkar och rörig text.

Sång i En Buss På Villovägar 2007
En visa. Då och då blir texten riktigt bra, där emellan tappar man lätt bort sig. Håkan hade tjänat på att kanske skriva om texten en gång eller två och korta ner de 6.51 minuterna något.

Dom Fyra Årstiderna
Påminner om något annat jag hört? Kanske den där med The Clash som även Florence Valentin gjorde. Just det ja, först hette den I Fought The Law sen blev det Pokerkväll i Vårbygård och nu De Fyra Årstiderna.

Långa Vägar
Gött med bebopalula. Det svänger rätt bra.

Flyg Du Lilla Ängel
Långsam visa. Ingen låt som stannar kvar när jag slutat lyssna på plattan.

Inte Skyldig Nån Nåt
Här hör man klart att det är Jocke Åhlund som har producerat. Låter lite granna som Caesars Palaces gamla dänga From the Bughouse.

Det slutar inte.


-

image1000

Trodde det skulle bli vår nu. Men inte alls, snöstorm i Gbg.

Borde läsa bättre böcker till exempel.

Igår var jag på Sticky och kikade på brorsans band och Florence Valentin. Det var lite folk men banden gjorde bra ifrån sig. Så bra att jag insåg hur mycket jag saknat att se bra band på scenen. Bra band som inte poserar i dyra t-tröjor och moderna chinos.

Gick upp för mig hur trött jag faktiskt är på rådande trend, den ytliga trenden. Måste börja ägna mer tid åt annat faktiskt.

Aldrig nöjd.

Det var väldigt mycket folk på Jazzhuset igår. Mycket ungdomar och fylla. Många dansade och en hel del trodde jag var en jukebox där jag stod bakom skivspelarna. Var ganska snäll och spelade en drös med pubikfriare och försökte samtidigt att med bästa förmåga behålla min själ. Det gick väl både och. Mixade uselt.

Åh jag hatar när mixningen går åt helvete när man kunde gjort de så mycket snyggare. Sånt där kan jag gå och störa mig på i flera dagar efteråt. Bäst under gårdagen var att så många dansade till mina rock n roll klassiker. Samt idén om att Sandstorm skulle passa bra efter Insomnia. Det gjorde den.Men ja, sjukt nöjd är jag inte. Aldrig. Åh!

Dans dans dans.

image999
Bild lånad från Klubb Svanens fejsbookklubb.

Hej ikväll spelar jag lite hits, rock n roll samt en och annan ballad på Jazzhusets stora dansgolv. Kom hemskt gärna förbi och dansa några steg, köp en påsköl och fira jesus.

Tiden är den vanliga, 22-03 och jag antar att de kostar en 60 pickadoller att titta in.

Kram.


Jag vill också bli en fantastisk och jobbig historieberättare.

image998

Igår såg jag
Big Fish. Igen. Kom på att jag gillar filmen mycket mer än jag innan trott. Gillar alla berättelserna farsan bjuder på, för att inte tala om det vackra slutet. Jag får tårar i ögonen bara jag tänker på det. Tycker även om det ädr sagolika ljuset som ofta är i Tim Burtons filmer. Det är något speciellt med bra berättelser och spännande sagor. Ofta önskar jag att jag var en lika duktig berättare som filmens huvudperson, Edvard Bloom. Trots att han är en rätt så påfrestande person emellanåt så är det ändå en väldig gåva att kunna göra historier av verkliga händelser. Överdriva och lägga till måste inte vara en dålig egenskap. Tvärtom. Ska försöka öva upp mig.

Efter filmens slut gick det efter ett besök på imdb.com upp för mig att en av filmens huvudpersoner även spelar Russel i Almost Famous. En annan favorit.

Hur tänker mamman och pappan?

För någon dag sedan läste jag en tragisk historia om en 15 årig flicka som blivit mördad i Indien. Föräldrarna hade lämnat henne ensam i Goa medan de reste runt i landet på egen hand. Vet inte om jag är löjlig, men jag skulle aldrig någonsin lämna min 15 åriga dotter ensam i knark-Goa. För vad de unga turisterna som besöker Goa gör i den är väl inte helt okänt? Eller hade 15 åringens mor och far inte någon som helst aning om att det finns något som heter konstiga svampar, alkohol och goa-trance?

Sedan hittade jag den
här artikeln, också på aftonbladet.se. En 17 årig tjej som vill fira sin 18 årsdag ett halvår i förskott med maskerad på päronens herrgård. Visst maskerad, men hur tänkte föräldrarna här? Jamenvisst, klart dottern ska ha en fest och att klä ut sig till en dominatrix. Vilken bra idé! Pappa titta Sara ser verkligen ut som en riktig dominatrix, tänk att vår lilla dotter snart är 18 år. Åh vad tiden går.

image997

Hade jag varit mamman och sett min 17 åriga dotter i den där lackdressen hade jag sagt NEJ. Stopp, inte, aldrig! Tror bestämt att jag hade försökt säga nix även om hon skulle fira sin 30 årsdag i den där klädseln. Undrar just va polisen sa när de dök upp på Saras föräldrars herrgård och fick se 2000 festsugna tonåringar och en ledsen värdinna i dominatrixutstyrsel...

Sista låten på torsdag blir en trykkkare.

På skärtorsdagen har Erik lovat mig att få ta hand om dansbanan på Jazzhuset. Eftersom jag tycker om att förnya mig har jag en ny sista trykkkare. Eller ja, låten är väl inte speciellt ny. Men i mitt cd-case är den pinfärsk.

All my life med KC and Jojo.


Tur att man återupptäckt det fina med te.

image996
Bild
aftonbladet.se

För jag menar sex extra kilon är ingen hit. Så det får bli grönt te på uteserveringarna nu i vår. Om det  blir någon vår vill säga. I skrivande stund känns nämligen beach 2008 inte helt körd. Om nu det blir någon beach 2008...

Nu hänger jag inte med alls.

image995

Vad är det man ser när man kikar ut genom det skitiga fönstret. Snö!? Det har snöat typ en gång på hela vintern, varför nu? Varför just idag? Det är ju mars, en vårmånad ju! Inte snö inte inte inte snö. Jag vill ha 10-12 plusgrader och sol. Jag vill ha vårkappa och tunna vårskor i någon ljus färg. Jag vill ha nypolerade solbrillor och dricka kaffelatte på någon hipp uteservering. Inte snö, inte frysa, inte sliten gammal duffel och nernötta vinterskor.

Åh, nu snöar det ännu mer.

Kanske en plats i solen trots allt.

Arbetar på min karma. Tror det ser rätt bra ut för mig just nu, tror bestämt att han där uppe kommer reservera en alright plats åt mig i himlen när det är dags att flytta dit. Detta känns förstås hemskt bra.


-

Sanna var absolut bäst igår.

Älta.

Jag har själv varit ganska bra på att älta saker. Kanske världsbäst. Men det är jag inte längre, nu finns det andra som håller den fanan högt. Känns rätt bra att ha lämnat ältandet bakom mig. Älta är ofta trist. Älta handlar ofta om elände. Att vältra sig i elände är ofta en dålig idé.

Så sluta upp.

Happy friday.


När det blir lite varmare ska jag göra Götets kyrkogårdar.

Befinner mig på Lilla Risåsgatan och försöker skriva ner mitt reportage om Östra Kyrkogården. Går väl sådär. Samtidigt känner jag mig sjukt nöjd med mitt val att skriva om just kyrkogården. Nej, jag är varken got, suger blod eller speciellt intresserad av döden. Jag tycker bara att det är väldigt spännande med sådana platser. Lite granna som att besöka ett musém fyllt med "vanliga" människor.

När termometern visar över tio grader ska jag ge mig ut på en riktigt kyrkogårdstur. Efter att ha surfat runt en del på svenskakyrkan.se har jag upptäckt att det finns en hel del spännande platser att upptäcka. Kyrkogården måste inte bara vara död och elände!

Tja ba.

Åh nej dessa bloggerskor.

image994

Vet inte hur, men hamnade nyss på Vecko Revyns hemsida. Där klickade jag mig vidare till
videoklipp från ett så kallat bloggmingel. Hemskt! Jag ryser när jag hör dessa modebloggsfolk prata. Uhuhuuu. Läskigt och såååå förutsägbara stilikoner och outfits. Kom igen, American Apparel-fodralet liksom. Åh så tråkigt och så obehagligt att höra och se de där bloggtjejerna i videoformat.

Måste logga ut från nätet. Nu.

The Regn.

Jag är väldigt trött på the regn. Nu får det vara nog. Det är inte okej längre.

Men Håkan va!?

image993
Bild
myspace.com/tapefly

En vän tipsade mig om bandet Tapefly och deras låt Canine Pray. Okej, vad jag fattat så har bandet skrivit låten till Håkan för ett bra tag sedan. Men det är först nu som låten blir av. Men tycker det känns konstigt hela grejen, känner mig lite konfundersam.

Lyssna på Canine Pray här!

-

Har fanstnat framför iMovie igen. Jag som borde ägna mig åt att komma fram till en bra plan inför mitt möte med kyrkogården i morgon. Herregud jag måste ju veta vad jag vill med det där reportaget innan jag ska intervjua kyrkogårdsvaktmästare och sånt. Borde definitivt inte ägna mig åt att klippa ihop konstiga videos till diverse ljud och melodier.


En liten godbit kan göra så mycket.

Åt precis en liten Anton Berg godis som jag hittade i en låda. Den gjorde min eftermiddag och att jag bestämde mig för två viktiga saker. Krönikan som ska vara inne i morgon får handla om eländet med klädvalen i mars månad. Och veckans reportage ska handla om Östra kyrkogården. En kyrkogård som förövrigt är den flottaste i Gbg.

Så här såg det ut när jag besökte den för två år sedan.

image992

Tiden går, oavsett man vill det eller ej.

image991
Bilden googlade jag fram, fann den på
den här adressen.

Blir vemodig när jag kollar in klippet på Springsteens hemsida från senaste giget i Montreal. Det låter bra, Nils Lofgren sköter sin gura fantastiskt. Men känner samtidigt att det är ett gammalt E Street Band man ser. Man märker att tiden gått och det här faktiskt är slutet på en era. Jag blir mer och mer övertygad om att detta är sista turnén bandet gör. Bruce kommer med stor säkerhet fortsätta själv med diverse bandkonstellationer en tid framöver. Men jag tror tyvärr att detta är det sista vi ser med det legendariska E Street Band, och det känns förstås tungt.

-

Blev en bra kväll på Proper igår. Snittar och Törley är inte så dumt, i lagom mängd förstås.

En liten vårfest, kom förbi om du har lust.

image990

Dom kallar det fans.Är det så här det kommer vara på parkeringen utanför Giant stadium i sommar tror jag absolut det kommer bli en spännande upplevelse.

Skriva en krönika på beställning.

Veckans skoluppgift är att skriva en krönika på 2000 teckan. Gött tänkte jag först, en krönika ska man väl klara av. Det har jag ju skrivit ett par innan, så det ska väl vara en enkel match. Tyvärr försvann den känslan ganska omedelbart och ersattes med ångest. Herregud, jag kanske har skrivit mer kåserier än krönikor innan. Hur skriver man en krönika? Vad ska jag berätta om, varför och hur? Idéerna lyser med sin frånvaro.

Åh det är så typiskt.

Får ge mig ut och söka reda på något spännande. Något aktuellt. Kaffe kanske är en bra start, konsumtion efter det? Kaffe och konsumtion kanske är idén? Eller inte.

Tja ba.

Nedrans lapp.

Åh herregud! Idag kom tentaresultaten och eftersom tentorna rättas med hemliga alias hade man en speciell siffra istället för namn eller personnummer på bladen. Självfallet har jag glömt bort min siffra och hittar inte den nedrans lappen någonstans. Tror på ett nummer men är inte helt säker.

Åh...

Va!?

Vad är dealen med att ta 47£ för att frakta en kofta och en liten t-tröja från England till Sverige. Det är ju över 500 spänn, frakten för ett par skor från staterna brukar kosta strax över hundalappen. Nä, det där gillar jag inte. Hade spanat länge på den där koftan och den lilla t-tröjan. Nu blir jag sur. Den här dagen som började så bra.

Jäkla britter.

Follow that dream.

image989
Bild
giants.com

Den här veckan började bra må jag säga. Sol hela dagen och äntligen är biljetten till Bruce Springsteen på Giant Stadium NJ den 31 juli bokad. Turnéavslutning, sista chansen? Sista sommaren?

Hur som helst ska jag till Amerika och det känns inte dumt alls.

-

Det har varit en hektisk helg.