-

Nä de var segt igår. Tomt och segt. Martins skivor hade blivit stulna och det var bara mer trist än kul. Så det blev Uppåt, med ny takterass och allt. Alldeles för trångt, men jag antar att det är grejen med Uppåt Framåt. Alltså inget hak för dem med klaustrofobi och panikångest.

Spela skivor med öronpropps.

Yes det är det nya. För att skydda mina stackars öron har jag infört noll tolerans mot hög volym, något som innebär att öronproppar inte längre är något antingen eller utan regel. Grejen är faktiskt den att det går mycket bättre än jag trodde, det funkar utmärkt att lyssna i lurarna med ett par gröna granar från Apoteket.

I afton är det Gamleport som står i kalendern. Javisst känns det lite oväntat. Men lira plattor på nya ställen är ju alltid en utmaning. Festen är någon typ av gymnasie-tidnings-fest med massa djs och något nytt hip-hop band på scenen. Skojigast av allt är nog att jag inte har djbåset helt själv utan delar med Mr Hästpojken (eller Bad Cash Martin). Spännande att se om vi kommer hålla sams. Det är alltid lite knepigt att spela med någon annan när man är van vid att få bestämma helt själv. Fast det är ju såklart väldigt mycket enklare att dela skivspelare med någon man inte känner. Jag har spelat med min pojkvän en gång och det var ingen hit...

Ses.

Korv.

Ikväll har jag och min vän Hanna grillat i Masthugget. Hanna åt sin första korv gjord av kött sedan 1900-talet. Hon sa att den var okej, men tydligen var det lika gott med sojakorv. Jag håller dock stenhårt på klassisk grillkorv. Den vi åt innehöll hela 28 % kött.

image1040

Tisdag.

Tisdagen den 27 maj 2008 började med att sal 302 var låst. Fråga mig inte varför. Kanske var föreläsningen inställd, kanske hade personen som höll i kalaset låst för att slippa dem som bestämt sig för att dyka upp vid tio istället för nio. Jag vet inte säkert.

Hur det än var så gav jag upp väldigt snabbt. Ett försök är i alla fall ett ärligt försök. Istället för studier blev det en dag i en varm
second hand butik. Långrandigt. Roade mig bäst jag kunde med hjälp av litteratur signerad Bodil Malmsten, kakor, kaffe samt en och annan vän som tittade förbi.

Avslutade dagen gjorde undertecknad på Långedrags Värdshus av alla ställen. God mat och mycket mat. Behöver nog inte så mycket mer den här veckan. Kände mig nästan lite löjligt i mina chinos och min randiga tröja när jag åt en toast skagen till förrätt. Åh skulle haft min Tunnel of Love t-tröja istället.
På vägen hem kilade vi förbi Långedrags paviljongen. Undrar just om Håkan H verkligen satt där med pensionärerna under båtsäsongen? Tror inte det...


Lyssna på den.

Månen och Solen

Måndag.

Idag har jag åkt spårvagn ut till Backaplan och fyndat på ÖB. Blev en "gå ut jacka" i ljusgrått, tandkräm, pasta, tonfisk, bröd m.m. Rätt så bra grejer. Lyssnade på Eldkvarn under tiden, ganska länge sedan jag lyssnade på dem sådär på allvar. Kändes bra att ta upp det igen. Texten till Månen och Solen blir bara bättre och bättre för varje år som går.

Han hängde över disken nånstans i fjärran
han hängde som Kristus i en bar
Hon log och fyllde på glasen varje gång han bad om mer
Han sa: Du och jag borde resa nånstans, älskling
bara du och jag
Det är tuffa tider nu och i den här stan har ridån gått ner
Jag reser alltid med solen sa han och reste sig från stolen
Och i det första morgonljuset tog dom söderut när dom nådde en motorväg
Och ifrån radion hördes en melodi och det var nåt bekant med orden
det var historien om solen och månen och går så här...

Bra skrivet Plura.

Kom just på att jag lånade idén (obs idén om att resa söder ut i det första morgonljuset tillsammans med en älskling, alltså inte texten) när jag skrev den fria texten på antagningsprovet till journalistprogrammet. Kanske är det ett omen?

Söndagen den 25 maj.

Hej bloggdagboken!

Idag har jag kännt mig vemodig. Vet inte säkert varför. Lite kanske jag kan ana, men allt kan man ju inte berätta om i sin offentliga dagbok. Sånt får man spara till den där boken med riktiga blad och guldfärgat lås. Hade en dagbok för en sisådär 15 år sedan med Lejonkungen på, det var en favorit. Vet att jag till och med ägnade mig åt att klistra in små klistermärken som skulle symbolisera varje dag. Överskriften var också viktig, samt en liten notis om väder och vind.

Den gamla goda tiden, nu kommer den aldrig tillbaka.

I går inledde jag samt några vänner kvällen med att se på tv. Det var inte alls skoj. Många av oss tröttnade ganska fort och ägnade oss åt annat. Som typ You Tube, alkohol och en och annan kilade ut för att röka en cigarett. Eftersom jag inte röker så blev det mer internetvideos för min del. Typ lite
skön schlager.

När klockan slog midnatt tog några av oss 60 bussen ner till Lilla Torget. Kvällens klubb blev Replokalen i Gårda på den inte helt okända Uppåt. Bra kväll. Tror jag skrev för en månad sedan att Replokalen i Gårda är min nya favvoklubb och det stämmer fortfarande. Dansade till två.

Nä bloggdagboken nu ska jag fortsätta att arbeta några timmar till. Vi kanske ses. Säkert i morgon.

/Klara

Ps. Idag har det varit varmt i Gbg. Säkert + 20 c i solen. Inget regn, bara några enstaka moln. Något kalla vindar. Ja just det, jag och brorsan samt Albin har planerat lite idag. Fredagen den 6 juni har vi en liten fest på gång. Kan bli en bra fest. Lite som ett nationaldagsdisco fast bättre.

The Boss is Back.

image1036
Bild lånad från
brucespringsteen.net

Bossens extranummer från sista natten i Dublin känns lovande.

Thunder Road
Born To Run
Bobby Jean
Thenth Avenue Freeze-out
American Land

Hoppas bara han och bandet orkar hålla på fram till den 31 juli. Åh jösses, hade nästan glömt av jag faktiskt har en alldeles egen biljett till Giant Stadium. Oj oj oj oj.

10 min senare... Men nu ser jag att de förlängt turnen. 31/7 blir inte sista anhalten, tydligen lirar de i Foxboro den 2/8. Men, skulle ju se sista spelningen. Nu blir det ju direkt jäkligt krångligt. Bruce, skulle ni inte avsluta i NJ?

Inte okej.

Nej nej det är inte ok att ligga halvnaken (bikini etc.) i parker och sånt. Nej. Huh! Idag har jag arbetat och runt om låg unga och några lite äldre och solade sig i badkläder och sånt. Det är inte alright, jag vill inte se vita lår och sönderbrända magar när jag promenerar bland husen.

Lika lite vill jag se gamla en gångsgrillar. Folk verkar ha lite svårt att förstå att en engångsgrill inte bara går upp i rök efter det att man använt den.


-

Det är svårt det där med blogg ibland, det är inte varje dag som man kommer på något vettigt att skriva om. Kommer inte ens på någon gammal anekdot att fylla ut med. Trist.

Om någon undrar så har jag gått på stan idag. Gått och gått. Prövade en klänning på Acne som såg ut som ett nattlinne (på ett dåligt sätt alltså). På vägen hem från stannade jag vid T-Livs och köpte en massa mandelägg.

Hej då.

Tobleronelugg.


Nej, jag spelar.

image1035

Idag har jag varit på en trist föreläsning om offentlig förvaltning. Typ. Tröttnade och började spela tetris på mobilen. Slog nytt rekord!

Sweet Jane.


Nedrigt.

Här sitter man och lyssnar på Harry Belafonte och skulle precis snöra på mig joggingskorna för att springa en liten tur. Så plötsligt gör sig benhinnan i vänster ben sig påmind. Så där rök den motionsrundan. Nedra benhinnor, jäkla asfalt. Vart ska man jogga i den här stan om man söker mjukt underlag och inte orkar bege sig till Skatås?

Inte alls antar jag.

Åh. Så dumt.

Badhuset nästa då.

Vattenslangen.

En man står utanför mitt fönster och vattnar rabatten med en gul vattenslang. Något som fick mig att tänkte på morfar och hans gröna vattenslang (är nästan hundra på att den var grön och inte gul). Minns att om man skötte sig så fick man hjälpa morfar med att vattna jordgubbslandet. Och det fina med det där jordgubbslandet som fanns hemma hos morfar och mormor i Råda var att det låg en höööög (minns den som minst 3 m hög) granhäck bakom. Så förstås var det mycket mera spännande att se om man klarade av att spruta vatten över häcken istället för på jordgubbarna.

Något morfar tyckte mindre bra om. Han tänkte ju på de stackars grannarna bakom häcken. Grannar som jag aldrig sett röken av. För mig fanns bara en oändlig häck som skulle sprutas över. Andra sidan var ungefär lika avlägsen som min favoritmorfar och mormor är idag.

Plastsandaler.

Modemaffian har äntligen fått sitt svar på Crocs. Marni har gjort ett par jellysandaler som bara kostar 99 euro. Som hittat för ett par plasttofflor.


Bild Net A Porter

Skulle studera.

Men det går inge vidare. Istället för att koncentrera mig på PUL och YGL fastnar jag gång på gång framför The Hills. Såg Laguna Beach för någon månad sedan och blev för ett par dagar tipsad om The Hills där några av tjejerna flyttat till LA.

Ingen idé att låtsas, jag är fast. The Hills är mycket bättre än Laguna B. Lite mindre snacka skit, lite mera action. Gött. Killarna är dock lika blåsta och brudarna minst sagt mejkade. Men som sagt jag gillar det.

Åh. Så dumt. Måste återgå till ordningen, måste återgå till tryckfrihetsbrotten. Åh.

Örat.

image1033

Måste måste måste lära mig att sänka. Hörseln är ett viktigt organ som är ganska dumt att göra sig ovän med.

-

Är jättetrött, orkade inte gå upp först. Men lockade mig själv med lite bananfil och This old heart of mine framförd av Rod Stewart. Efter en stund gick det vägen. Bananfil är förresten jättegott och dessutom en väldigt enkel uppfinning. Banan och lite fil, sedan mixer. Gott, enkelt och nyttigt.

Luktsinnet.

Det är något speciellt med hur det luktar i maj (jag menar förstås utomhus). Speciellt kvällstid. Ni vet då solen är på väg ner och det lagt sig ett speciellt lugn över stan. Då, då luktar det som allra bäst. Förresten har jag hört att man bara snackat om lukter när det handlar om obehagliga ting och dofter om det handlar om goda grejer. Själv har jag inte riktigt lärt mig det där så jag har bestämt mig för att benämna det som lukt.

Promenerade nyss hem från jobbet. Trevlig promenad det där. Bara andades, njöt och lyssnade på Jonnie med Kal P Dal samt någon skön pianist jag glömt namnet på.

Hare gött.

Också cool.

Klarade senaste tentan! Javisst nu gör det inte lika mycket om inte fredagens tenta går som en dans. För då blir det ju bara en tenta att göra om. Och jag menar en rest-tenta är ingen rest-tenta, två är utan tvekan en för mycket.


Inte cool.

Thåström ska lira med Kent i sommar. Inte cool.

Undrar just om han börjar få ont om stålar?

Söndag.

Denna dagen har varit lång och seg. Ingen dag i solen för min del, istället blev det en dag inomhus med ett kort break för lyxpizza på Cyranó. Kände att den där pizzan med mozarella, parmaskinka och pesto var rätt sätt att fira gårdagen på. Om den blev fantastisk? Nja det är inte jag rätt person att svara på, jag är ju som sagt alltid missnöjd med något. Dock är jag mäkta stolt över att jag rodde gårdagskvällens skivspelande iland utan några större missöden. Alla skivor funkade som de skulle, övergångarna dög och ett par kostymklädda män samt några till dansade fram till stängning.

Rätt så bra kritik antar jag.

Men trots en fin kväll har denna söndagen varit mindre härlig. Skönt nog lättade det nyss. Städade badrummet samtidigt som jag kikade lite på dokumentären om Born To Run (japp brukar titta på just den dokumentären rätt så ofta ja, för den som är intresserad finns CD/DVDn att
köpa här). Blev på klart bättre humör efter att ha hört Clarence tala om Jungleland solot och hur Little Steven löste blåsproblematiken i Thenth Avenue Freeze-out. Antar att religiösa kristna använder sig av bibeln på något liknande sätt.

Som en bra vän, någon som säger Shape up! Det finns rn chans för dig med. Så här är det, eller kanske mer så här kan de vara. Något som får en på bättre tankar och bringar en gnutta hopp. Det är en tuff värld vi lever i och höra Bruce snacka om hopp, om drömmar som slår in, drömmar som inte alls gör det och rock n roll får i alla fall mig att tro i några dagar till.

Lördag.

Idag har jag varit på Köpstadsö. Njöt av solen och passade på. Dock var spårvagnsfärden till Saltholmen bland det värsta jag upplevt. En överfull svettig vagn full med rödbrända Göteborgare som liksom jag och mina vänner också tänkt passa på att njuta av solen vid havet.

Nästa gång blir det nog cykel. Eller kanske taxi om man är lat. Spårvagn 11 en solig lördag i maj är ingen hit alls.



Hur som helst spelar jag några låtar på Uppåt ikväll, jag har ingen aning om det kommer komma något folk eller hur det kommer gå. Var ju så länge sen jag lirade på Magasinsgatan senast. Så har lite granna glömt hur det är.

Kanske ses?

Undrar.

Undrar just om Florence Valentin hade varit ett hypat Gbg-band om de varit just från Gbg. Jag vet inte alls. Men jag vet att den här låten är bättre än vad jag innan tyckt. En riktig hitlåt.


-

Yo idag har jag studerat, läst om yttrandefrihetsgrundlagen och tryckfrihetsförordningen. Jätteskoj, jag förstod en del. Råplugg och salstenta är inte riktigt min grej. Föredrar att skriva hemtenta, fundera. Ta en fråga per dag och så. Inte studera sig sönder och samman för att sedan sätta sig i en stram sal och få panik över att frågorna inte är de rätta.

Men nu är det i alla fall färdigstuderat för idag. Ska först sy ihop min fina lilla kviltade jacka som höll på att brinna upp igår då jag råkade lägga den över ett värmeljus. Tur i oturen så smälte jackan och bildade ett stort hål i ena fickan. Tänkte att om jag syr ihop fickan kanske inte hålet syns alls. Hoppas...

Efter syverkstan är planen att möta upp en vän och ta en snabb runda genom Slottsskogen (med betoning på snabb). Antar att där är fullt med ungdommar, öl och engångsgrillar. Men springer man riktigt snabbt kanske man inte ser dem. Och de kanske inte ser mig.

Hare.

In The City.


-

image1029

Inom loppet av en timma blev jag erbjuden två dj-kvällar. Jag som väntat så i flera månader, eller i alla fall sedan slutet av mars.

Första tillfället blir redan
nu på lördag.

Tack John.

The soundtrack of de senaste dagarna.

TTA har tolkat låten, men jag kom snart fram till att jag tycker bättre om orginalet.



Den andra låten är en favvo i repris här i bloggen, Don´t worry baby är utan tvekan en av Beach Boys bästa.


Fräcka bågar.

Idag var det inne en välklädd ung man på Proper och ville sälja ett par glasögon. Tydligen var det ett ebay-fynd som visade sig vara lite mindre i modellen än väntat. Själv tyckte jag glasögonen var stekheta och blev lite sugen på att haka på trenden med fönsterglas.

Frågan är bara om jag kommer se ut som en galning i dem? Prövade dem ett par gånger och med en viss blick såg jag ut att lida av någon form av psykisk sjukdom. Men sedan försökte jag tuffa till mig lite och då såg det bättre ut. Svårt val.

Såhär ser bågarna i alla fall ut (vågade inte fota mig själv med glasögonen på med risk för att skrämma bort mina stackars besökare som äntligen verkar ha hittat tillbaka till bloggen).

image1028

Den där skogen är inte trevlig.

Hörde just på radion om att en 13 årig pojke blivit knivskuren i Slottsskogen. Det hela utspelade sig strax efter halv åtta ikväll. Och folk snackar om att det är såååå trevligt att hänga och umgås i Slottsskogen, grilla korv i Azaleadalen, folk öl och minigolfturnéer. Själv har jag aldrig varit något fan av ovan nämnda skog. Eller ja, park. Jag gillar förresten inte parker överhuvudtaget. Jag tycker att parker känns påklistrade, jag gillar inte att promenera genom en planterad skogsdunge på en asfalterad väg.

Själv tillhör jag sorten som bara gör Slottsskogen om jag måste. De senaste veckorna har det handlat om korta springturer i hopp om att komma i form. Resultatet har än så länge lyst med sin frånvaro. Kvällstid och soliga eftermiddagar håller jag mig helst långt därifrån. Dagens flipflop-tofflor och kvällens ungdomsgäng skrämmer mig. Så jag är glad att jag tillsammans med min goda vän Ylva skippade den där parken idag. Istället begav vi oss ut på en skön biltur ut på landet. Kaffe på mysigt kafé med utsikt över en riktig skog och årets första glass vid havet (det blev en
Geisha glass från Diplom-Is, smakade godis).

Sommaren 2008 kommer jag således försöka att hålla mig så långt ifrån Slottsskogen som möjligt är. Dagtid kanske jag fortsätter med mina korta springturer men kvällstid kommer jag utan tvivel att välja Masthuggsberget eller kanske Skansen Kronan om det ska hängas utomhus. Slottsskogen och deras hemska ungdomsgäng vill jag helst inte stöta på.

Lördag.

Joel Alme (varken släkt med Almedal eller Palme) skötte sig helt okej igår. Almes musik gjorde sig helt klart bättre på Palaces festvåning, än på Jazzhuset där jag såg honom senast. Men okej, sjukt impad är jag inte. Imponerad är jag nästan aldrig. Men det är ju skoj med en artist från Gbg som faktiskt kan sjunga.

Efter att ha känt sig het och trendig på Palace blev det en tur till stans hippaste båt. Ingen höjdarafton. Tröttnade på dunk-dunk-dunk-dunk och gick hem efter det att båtens lutning orsakat att min öl lagt sig raklång.

Idag lördag har jag tillsammans med nära och kära inte gjort mycket vettigt. Käkat kulturmacka och druckit Champis på Hagabion samt shoppat en ceriserosa linnekavaj på Komersens Loppmarknad.

image1027

Fredagkväll i början av maj.

Nu har jag kittat mig och gjort mig till. Kavaj och kortbyxor, rutig skjorta och tygskor. Jag vet inte vad jag tycker om det hela, men det får duga såhär. Ska gå till Palace (ni vet stället där man raggar om man passerat 40 årsstrecket) och kika på en artist som anses rätt just nu. En del av Göteborgs popgrädda. Gillar musiken sådär, hitten är okej men så mycket mer är det inte. Nya artister imponerar sällan på mig, tyvärr. Önskar att jag kunde skriva att det är fantastiskt och underbart, men saken är den att jag mest tycker det är lite töntigt.

Inget fel i att vara töntig i och försig.

Men okej. Laddade med en dokumentär om Ginsberg, en bra sådan. Så känner mig rätt glad och på gång. En vårdtagare sa till mig idag att jag ska passa på att ha roligt så länge jag kan, för ungdomen är en tid som aldrig kommer tillbaka. Så nu ger jag mig av för att passa på.

image1026

Hare.

-

På vägen hem från jobbet (Johanneberg - Masthugget via Centrum) räknade jag modebloggsknutar. Det blev ganska många knutar, hela 27 stycken. De ni, modebloggsknuten är stor i Gbg.

-

Nu har jag läst talet Bruce höll på Dannys begravning. Jag har också sett tribute-videon på brucespringsteen.net. Jepp, innan jag klickade mig vidare på det stora nätet så grät jag en liten skvätt. E Street Band har gjort sitt.

image1025